ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Απριλίου 2013
  • Views123

Μόλις ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας με πυροβολισμούς κατά περίπου 200 μεταναστών από το Μπανγκλαντές, όταν πήγαν στα κτήματα στα οποία εργάζονταν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, βρίσκεται σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ξεκαθάρισε πως κανένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης δε θα απελαθεί, ενώ τόνισε πως τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και λαϊκή κατακραυγή, δεν έχουν καμί απολύτως σχέση με την κουλτούρα του ελληνικού λαού. «Τα γεγονότα στη Μανωλάδα δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του ελληνικού λαού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την ανασφάλιστη εργασία.

Ο υπουργός συνοδεύεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον γενικό επιθεωρητή

αστυνομίας νοτίου Ελλάδας, τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής

Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον προϊστάμενο της

υπηρεσίας αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.

Αντιδράσεις και κατακραυγή

Σωρεία αντιδράσεων και λαϊκή κατακραυγή, αλλά και την καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, προκαλεί η επίθεση με όπλα και πυροβολισμούς κατά περίπου 200 μεταναστών από το Μπανγκλαντές, στη Μανωλάδα Ηλείας, όταν πήγαν στα κτήματα, στα οποία εργάζονταν, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Απολογισμός, 29 τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι σοβαρά. Η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας και έναν εκ των επιστατών του, ενώ οι άλλοι δύο επιστάτες, που επίσης φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό, αναζητούνται από την αστυνομία.

Οι εικόνες που προβάλλονται στα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, παραπέμπουν σε σκηνικό πολέμου και προκαλούν ντροπή για την εικόνα της Ελλάδας, η οποία, για άλλη μια φορά, διασύρεται διεθνώς.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Παρθένης, ο κτηματίας και οι επιστάτες του ήταν εξοπλισμένοι με τρόπο, που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση για τα αποτρόπαια γεγονότα της Μανωλάδας έκανε το γύρο του κόσμου, με το Al Jazeera, το CNN, το BBC, το Associated Press, τη Washington Post και πολλά άλλα ξένα μέσα να μεταδίδουν την είδηση και την Ελλάδα να γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο.

Ουσιαστικά μάλιστα, μέσω των καυστικών για την Ελλάδα άρθρων στον ξένο Τύπο, «πέρασε» μια «γραμμή» για μποϊκοτάζ της ελληνικής φράουλας -και δη, αυτής που παράγεται στην περιοχή της Μανωλάδας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments