ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Ιουλίου 2013
  • Views145

“Είχα άγνοια κινδύνου… Αν ήμουν παλιά καραβάνα, θα το χειριζόμουν αλλιώς”. Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος επιμένει ότι υπήρξε το “ιδανικό θύμα”.

Ο πρώην “τσάρος” της οικονομίας, όπως αναφέρει σε συνεργάτες του, ήταν το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα κόμματα που αναζητούσαν κάποιον να στείλουν στην πυρά για να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου.

Λίγες ημέρες μετά την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα μελετήσει την ογκώδη δικογραφία των περίπου 20.000 σελίδων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει μεν την ευθύνη του για το ότι δεν βρέθηκε το πρωτότυπο cd, αρνείται δε ότι το έχασε εσκεμμένα και επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση των ποσών που δεν δικαιολογούν οι συγγενείς του με την αφαίρεση των ονομάτων τους από τη λίστα.

Όπως αναφέρει η “Real News”, o Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε όπως λέει ο ίδιος “άγνοια κινδύνου”. “Αν ήμουν παλιά καραβάνα θα το χειριζόμουν αλλιώς. Αυτό που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ήταν ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση για τη λίστα Λαγκάρντ”, λέει.

Όσο για το τι θα έκανε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω δηλώνει ότι θα έδινε λιγότερη σημασία στην αξιοποίηση των πληροφοριών και τη διαφύλαξη του απορρήτου και περισσότερη στην τυπικότητα, για να προστατεύσει τον εαυτό του.

Αν μπορούσε πάντως να επιλέξει, δεν θα γινόταν υπουργός Οικονομικών καθώς ένα άλλο υπουργείο ή η παραμονή στις Βρυξέλλες θα τον είχε προστατεύσει προσωπικά.

Όσο για το σήμερα του Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι πολύ δύσκολο καθώς όπως δηλώνει δουλειά στην Ελλάδα δεν μπορεί να βρει αφού οι πόρτες των μεγάλων διεθνών οργανισμών είναι κλειστές μέχρι να ξεκαθαρίσει η δικαστική περιπέτεια.

Η επαγγελματική του ενασχόληση είναι ένα “ελαφρύ consulting” στο εξωτερικό σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να μάθουν για την κατάσταση στη χώρα. Κατά τα λοιπά, βιώνει μια ασφυκτική καθημερινότητα αφού όπως λέει σε φίλους και συνεργάτες, “δεν πάω ούτε ένα σινεμά, είμαι στο σπίτι ή σε σπίτια φίλων”.

Αλλαγή εισαγγελέα στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου

Υπενθυμίζεται ότι  ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα ασκήσει τελικά καθήκοντα εισαγγελέα στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

Στην Ολομέλεια της Βουλής έγινε νέα κλήρωση μετά την εμπλοκή με τον Παναγιώτη Νικολούδη, που είχε κληρωθεί την περασμένη Τετάρτη.

Ο πρώην υπουργός έχει παραπεμφθεί για τα κακουργήματα της απιστίας περί την υπηρεσία και την νόθευση εγγράφου, όπως και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. “Τις κατηγορίες αυτές τις αρνούμαι απόλυτα και κατηγορηματικά. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος”, έχει δηλώσει ο ίδιος.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments