ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 26 Απριλίου 2012
  • Views163

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ ο Γρηγόρης Ψαριανός,  υποψήφιος βουλευτής στην Β Αθηνών της Δημοκρατικής Αριστεράς ο οποίος ανέφερε ότι μετά την 7η Μαΐου θα πρέπει να μπούμε σε μία διαρκή αναζήτηση συνεργασιών.

Τόνισε ότι η Ευρώπη επί σειρά δεκαετιών διοικείται από Κυβερνήσεις συνεργασίας ενώ στην Ελλάδα διοικείτε από μονοκομματικές Κυβερνήσεις με την συμμετοχή του 85% των ψηφοφόρων.

Βασική αιτία διάλυσης της Χώρας ήταν το πελατειακό σύστημα που διοικούσε την Ελλάδα και με την συνενοχή των πολιτών σημειώνοντας ότι η κρίση είναι πολιτικοοικονομική.

Τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει σαφή προσανατολισμό προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην συνέχεια είπε  ότι η ψήφος πρέπει να είναι συνειδητή και όχι οργισμένη και αγανακτισμένη διαφορετικά, η κάλπη θα βγάλει τέρατα. «Αυτό έγινε το 1933 στην Γερμανία όπου με ισχυρή σοσιαλαριστερά ο Χίτλερ πείρε την Κυβέρνηση.

Επίσης προσδιόρισε ότι η ΔΗΜ. ΑΡ είναι η Αριστερά της ευθύνης και των συνεργασιών.

Καυτηρίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως είπε εκλιπαρεί για συνεργασία αλλά όταν ήταν στον Συνασπισμό τραβούσε τον δικό του δρόμο μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις και οδηγούσαν την αριστερά σε αδιέξοδα και θεωρεί τις επιθέσεις φιλίας από τον κ. Τσίπρα ανόητες.

Κάνοντας αναφορά στο ΚΚΕ είπε ότι αυτό λέει όχι στην ενωμένη αριστερά.

«Μας λένε δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ, αυτά είναι δημαγωγίες και ανοησίες. Λέμε ναι στην διακυβέρνηση της Χώρας σε προοδευτική πορεία. Εμείς δεν λέμε με ποιόν θα συνεργαστούμε αλλά σε ποια πορεία»

Η Χώρα είπε ότι διοικήθηκε επί 38 χρόνια από έναν περίεργο καπιταλιστικό και σοσιαλιστικό πνεύμα που έφτασε σε σημείο να γίνει  απογραφή για βρεθούν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τέλος ο Γρηγόρης Ψαριανός πιστεύει ότι θα υπάρξει διψήφιο ποσοστό αλλά σημασία έχει όπως τόνισε, την 7ηΜαΐου να υπάρξουν προτάσεις για λύσεις.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου είπε ότι οι πιθανότητες να πάρει την Τρίτη έδρα στην Ξάνθη η Δημοκρατική Αριστερά είναι πολύ μεγάλες.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments