ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 01 Ιουλίου 2013
  • Views712

Γραμματέας της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» εκλέχτηκε ο Βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, μετά από ομόφωνη απόφαση Επιτροπής 180 Εθνικών Αντιπροσώπων του κόμματος, που συνεδρίασε στην Αθήνα το Σάββατο 29/06/2013.

Ο κ. Αηδόνης κατά την εισήγησή του, τόνισε πως το κόμμα της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» αποτυπώνεται πλέον στην κοινή γνώμη και το πολιτικό γίγνεσθαι, ως ένας πολιτικός φορέας της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που καθορίζει τις εξελίξεις, που δεν λαϊκίζει και δεν δημαγωγεί.

Αντίθετα παρεμβαίνει με ρεαλιστικές προτάσεις και στηρίζει κάθε προσπάθεια που καταπολεμά την ύφεση και την ανεργία.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», λειτούργησε κατά την τελευταία κρίση ως παράγοντας σταθερότητας, αντίθετα με τα άλλα κόμματα, που κατέληξαν είτε ως δεκανίκια της ΝΔ είτε ως μοχλοί περαιτέρω αποσταθεροποίησης.

Ο κ. Αηδόνης, τέλος κάλεσε σε συστράτευση όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού πατριωτικού κέντρου, που θέλουν να δώσουν μία ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα της χώρας μέσα από την πραγματική Ανάπτυξη, κι όχι πίσω από τα «σενάρια» ευτυχίας» που κατασκευάζει καθημερινά ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Χρήστου Αηδόνη:

«Ο κ. Σαμαράς κατασκευάζει καθημερινά σενάρια ευτυχίας»

Ομιλία του Γραμματέα της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Χρήστου Αηδόνη στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Αντιπροσώπων του κόμματος

Φίλες και φιλοι

Έχουμε διανύσει 89 μέρες απο την στιγμή , που όλοι εμείς πήραμε την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού δημοκρατικού φορέα. Η Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα καταλαμβάνει πια μια σταθερή θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια ισχυρή πολιτική δύναμη που θα προσδιορίσει και θα θα καθορίσει τις εξελίξεις. Η τελευταία πολιτική κρίση που απείλησε την χώρα μας με  αποσταθεροποίηση ανέδειξε για άλλη μια φορά τις  αδυναμίες  και τις παθογένειες  του πολιτικού μας  συστήματος. Απέναντι στο εθνικό συμφέρον η λογική του κομματικού οφέλους κυριάρχησε και καθόρισε στάσεις.

Η χώρα βρέθηκε μετέωρη μέσα στον παροξυσμό της ανευθυνότητας

Η ακαριαία αντίδραση με την θέση ευθύνης που εκφράσαμε ανέδειξε και ένα κυρίαρχο στοιχείο της φυσιογνωμίας μας.

Οτι αποτελούμε μια δύναμη ευθύνης που δημιουργήθηκε για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.

Η θέση μας ως δύναμη  υπεύθυνης  αντιπολίτευσης αποτυπώθηκε και έγινε απόλυτα εμφανής σε όλες τις κατευθύνσεις απο την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε η κρίση μετά από την ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ

Καταδικάσαμε αμέσως ως αντιδημοκρατική την ενέργεια για το μαύρο στην ΕΡΤ

Οταν κάποιοι άλλοι  δεν είχαν την δύναμη να ψελισουν τίποτε και απλά ανασκεύαζαν τις δηλώσεις τους μέσα απο την κορύφωση της κοινωνικής πίεσης.

Ζητήσαμε την επαναλειτουργία και την άμεση αναδιάρθρωση και φυσικά σταθήκαμε απέναντι απο τα σενάρια των εκλογών που θα ισοπεδώναν οτι έχει μείνει απο την οικονομία και θα οδηγούσαν την χώρα σε απόλυτη καταστροφή.

Σημερα οφείλουμε με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί να απαντήσουμε στις προκλήσεις, αφού φυσικά ερμηνεύσουμε το πολιτικό περιβάλλον και τις συνθήκες.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικές εκτιμήσεις και συμπεράσματα.

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και η απόλυτη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο συμμετοχής του αποτελούν και μια πρόβα νυφικού για ενα πιθανό γάμο στις επόμενες εκλογές.

Η απώλεια φυσιογνωμίας και των πολιτικών του χαρακτηριστικών απο το ΠΑΣΟΚ  καλλιεργεί  την δυνατότητα για τον μετασχηματισμό του χώρου της κεντροδεξιάς.

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ αφαιρεί την αριθμητική υπεροχή απο την κυβέρνηση

που γίνεται  πια ιδίαιτερα ευάλωτη μπροστά σε μια πολύ πιθανή κρίση

στο άμεσο χρονικό διαστημα.

Ακόμα λόγοι πολιτικής επιβίωσης θα υποχρεώσουν τη ΔΗΜΑΡ μακροπρόθεσμα να μετακινηθεί απο τον χώρο της υπεύθυνης αριστεράς που είχε μέχρι πρόσφατα προσδιοριστεί και να περάσει στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης καθιστώντας πολύ αβέβαιη την πολιτική της συνοχή.
Επίσης το εγχείρημα της συνεύρεσης  των δύο πόλων ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ κάτω απο την ομπρέλα της κεντροαριστεράς κατέρρευσε μέσα στο μαύρο των συχνοτήτων

Ολα αυτά τα νέα  δεδομένα είναι εκείνα που θα συναντήσουμε στην πολιτική  μας διαδρομή και μας οδηγούν στο συμπέρασμα οτι μπροστά μας πολύ σύντομα

Θα υπάρχουν εξελίξεις για τις οποίες πρέπει να προετοιμαστούμε.

Ο κόκκινος συναγερμός που χτύπησε την στιγμή της κρίσης μας έφερε όλους
αντιμέτωπους  με τις ευθύνες μας

Η κρίση μας υποχρεώνει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο και ο πολιτικός σχεδιασμός πρέπει παράλληλα να είναι και εκλογικός.

Ακόμη η υπόθεση για την επαναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης μετά την κατάρευση της προσδοκώμενης συνεργασίας είναι μια υπόθεση που μας αφορά και οι ευθύνες μας γίνονται μεγαλύτερες

Σήμερα ο ελληνικός λαός ζητά και αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις η ανάγκη  δημιουργίας ενός νέου ισχυρού πολιτικού φορέα ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι και μια βασική πολιτική μας η υποχρέωση  να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην δημιουργία ενός νέου ισχυρού δημοκρατικού φορέα που είναι και πατριωτικό καθήκον.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε την χώρα μας στους δημαγωγούς και τους λαικιστές.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε την χώρα μας στα χέρια των άκρων που θα μας οδηγήσουν σε πολιτικές και δημοκρατικές περιπέτειες.

Επίσης η κυβέρνηση συνεχίζει να κατασκευάζει ευτυχισμένα σενάρια μα πολυ σύντομα στο τέλος του καλοκαιριού θα βρεθεί απέναντι στον εκτροχιασμό των οικονομικών μεγεθών που θα οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα της.

Ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση στο πρωθυπουργό θα ήθελα και να θυμίσω οτι η χώρα βρίσκεται μέσα σε μια πρωτόγνωρη οικονομική δίνη, γιατί ο ιδιος και στο παρελθόν απο τα Ζάππεια κατασκεύαζε ευτυχισμένα σενάρια αντί να συμβάλει στην δημιουργία ενός εθνικού μετώπου που θα έδινε την δυνατότητα υλοποίησης αποφασιστικών  πολιτικών .

Η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο   και η ευθύνη του κ. Σαμαρά  είναι τεράστια.

Βέβαια θα ήθελα να προσθέσω πως αν η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ είχε την ιδια στήριξη που έχει ο Σαμαρας απο το ΠΑΣΟΚ σήμερα τότε πιθανά να μην είχαμε φθάσει ως χώρα μέχρι εδώ.

Χρησιμοποίησα αυτές τις αναφορές για να καταλήξω οτι εμείς δεν μπορούμε να παρασυρθούμε απο τις σειρήνες της ανευθυνότητας που κυριάρχησαν και κυριαρχούν, γιατί ο προσανατολισμός μας είναι η ανόρθωση της Ελλάδας μας.

Στόχος μας είναι η Νέα Ελλάδα για τους ´Ελληνες και τις Ελληνίδες και αυτό κτίζεται με υπευθυνότητα.

Φίλες και φίλοι

Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό.

Ολα έχουν αλλάξει γύρω μας και τίποτε δεν είναι ίδιο με το παρελθόν.

Η κρίση του πολιτικού συστήματος και η συνολική απόρριψη των πολιτικών κομμάτων έχει δημιουργήσει ενα τεράστιο κενό αντιπροσωπευτικότητας.

Η χώρα μας  καταρρέει και αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε.

Η πρωτοβουλία μας εκφράζει μια μεγάλη απαίτηση του ελληνικού λαού για δημοκρατία , δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Ο στόχος μας με την δημιουργία της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα είναι η δημιουργία ενος νέου πολιτικού φορέα, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ύφεσης και στη επανεκίνηση της οικονομίας.

Για μας η αποκατάσταση της οικονομίας είναι η προϋπόθεση της ευημερίας και της αλληλεγγύης.

Για μας  η αναδημιουργία του κράτους είναι στρατηγικός στόχος, γιατί  έτσι θα εξασφαλίσουμε  το πλεόνασμα οικονομικής ευημερίας.

Αυτό το κράτος είναι αντίπαλος μας, αντίπαλος μας δεν είναι ο δημόσιος υπάλληλος  αλλά οι δομικές αδυναμίες συγκρότησης του, που το έχουν καταστήσει αντί παραγωγικό και εχθρικό προς την ανάπτυξη.

Για μας η δημιουργία του κράτος δικαίου είναι η προϋπόθεση για δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Ολα αυτά θα τα εξασφαλίσουμε αν πετύχουμε νικηφόρα μάχη κατά της ύφεσης και της ανεργίας.

Αυτό είναι το χρέος μας , να δημιουργήσουμε  μια κοινωνία με συνοχή κι αλληλεγγύη.

Στόχοι μας είναι

Η οικοδόμηση ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους

Η κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Η ρύθμιση της άναρχης και ασύδοτης αγοράς

Η διάλυση των κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν

Η εξαφάνιση της γραφειοκρατίας,

Η ελεύθερη πρόσβαση στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Η εδραίωση της αξιοκρατίας

Η απελευθέρωση της οικονομίας από τον παρασιτισμό.

Ολα αυτά είναι για μας όρος της ύπαρξης μας

Στόχος είναι να κερδίσουμε τη θέση μας στην καρδιά των πολιτών.

Σας καλώ να μπείτε μπροστά σε μια νέα προσπάθεια

Να πάρετε  την πρωτοβουλία στα χέρια σας , να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Αξίζουμε κάτι καλύτερο, μπορούμε κάτι καλύτερο.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments