ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Μαΐου 2013
  • Views160

«Πολύς λόγος γίνεται τις ημέρες αυτές για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και εχθροπάθεια! Συνήθως κάθε φορά που μιλάμε για τον ρατσισμό, το μυαλό μας πηγαίνει στην κακία και την βιαιότητα, την οποία δείχνουν μερικοί “ζηλωτές” Έλληνες εναντίον οικονομικών μεταναστών, στάση την οποίαν άλλωστε κάθε λογικός άνθρωπος καταδικάζει! Δεν πρέπει να λησμονείται, ότι ο Έλληνας από αμνημονεύτων χρόνων ουδέποτε υπήρξε ρατσιστής!

Όταν, λοιπόν, σήμερα μερικοί, ακόμη και εκ του ιερατείου, προσπαθούν να διδάξουν τον σύγχρονο Έλληνα, ότι πρέπει να αγαπάει και να αποδέχεται τον μετανάστη, φαίνεται σαν να παραβιάζουν ανοικτές πύλες. Σε κάθε εποχή και σε κάθε κοινωνία ανθρώπων δεν θα λείψουν ποτέ τα ακραία στοιχεία! Από αυτά όμως τα ακραία παραδείγματα δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη κοινωνία ή και μια εποχή! Δεν πρέπει να γενικεύονται! Εμείς εδώ στην μικρή αυτή Χώρα εμάθαμε να έχουμε μεγάλη καρδιά!

Εξ ορισμού είμεθα φιλόξενοι! Ήδη οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν θεότητα προστατευτική “των ξένων”, τον “Ξένιο Δία”! Επομένως κάποιοι, κυρίως εκ του ιερατείου, οι οποίοι με πάθος εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως υπερασπιστές των αλλοδαπών αδελφών μας από τον ρατσισμό, μπορεί να κατηγορηθούν, ότι απλώς ακολουθούν το ρεύμα της εποχής με κέρδος την προσωπική τους προβολή.

Στον αντίποδα της κινήσεως κατά του ρατσισμού βρίσκεται η βάναυση συμπεριφορά μερικών οικονομικών μεταναστών εναντίον Ελλήνων αδελφών μας, δηλ. των νομίμων και μονίμων κατοίκων αυτής της Χώρας! Αλλά περί των θυμάτων αυτής της κατηγορίας κανείς δεν αρθρώνει λόγο! Οι ξένοι κακοποιοί προέρχονται συνήθως είτε από την Αλβανία, όπου έζησαν κάτω από την στυγνή μπότα του Χότζα και όπου έμαθαν, κακώς βέβαια, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία!

Προέρχονται επίσης από χώρες του τρίτου κόσμου, δηλ. από περιοχές πολιτιστικά και πολιτισμικά υποβαθμισμένες, όπου κυρίως κυριαρχεί ο Μουσουλμανισμός, δηλ. μια θρησκεία του μίσους και του “σκοτώστε τους απίστους”! Άλλοι, τέλος προέρχονται από χώρες του έως χθες Σοβιετικού Παραπετάσματος, όπου και εξοικειώθηκαν με το μοχθηρό πρόσωπο του Κομμουνισμού και οι άνθρωποι έγιναν άκαρδοι! Όλοι αυτοί οι περίφημοι “ξένοι” μας κατά κανόνα δεν έχουν αναστολές! Μπορούν να σε φονεύσουν έτσι “για το τίποτα”! Πολλοί απ’ αυτούς είναι και οπλισμένοι! Κάποια εκατομμύρια όπλων τύπου “καλάσνισκοφ” εισήχθησαν στην Ελλάδα, όταν κατέρρευσε το καθεστώς Χότζα στην Αλβανία και έκτοτε έμειναν κρυμμένα εδώ!

Έτσι λοιπόν εμείς οι αυτόχθονες κάτοικοι νοιώθουμε ανασφαλείς στον τόπο μας! Οι θεοποιημένοι “ξένοι” μας, οι χαρακτηρισμένοι ως “αδελφοί του Χριστού”, συχνά πυκνά γίνονται όργανα του Διαβόλου! Και τότε καταστρέφουν τη ζωή μας! Επιτίθενται άνευ λόγου σε ανυποψίαστους περαστικούς ανθρώπους και προκαλούν δράματα. Χθες βράδυ η τηλεόραση μετέδωσε την είδηση, ότι στην Κέρκυρα κάποιος Αφγανός αλλοδαπός κακοποιός έρριψε σε μια χαράδρα 7 περίπου μέτρων μια νεαρή κοπέλα, μια φοιτήτρια! Μπαίνουν σε καταστήματα ή πολυκαταστήματα Ελλήνων και κλέβουν ασύστολα!

Πραγματοποιούν διαρρήξεις σε σπίτια αγροτικά, εξοχικά και αστικά ακόμη. Εισέρχονται και κάνουν κατάληψη σε ξένες ιδιοκτησίες, που δεν κατοικούνται. Καταλαμβάνουν δηλ. κλειστές κατοικίες και όσάκις ειδοποιείται η Αστυνομία δηλώνει αδυναμίαν επεμβάσεως, ένεκα ελλείψεως δυνάμεως! Καταφεύγουν στον Εισαγγελέα, αλλά οι Αρχές τηρούν σιγήν ιχθύος! Θα το επαναλάβουμε: επιτίθενται με βάναυσο τρόπο σε ανύποπτα πρόσωπα είτε σε ηλικιωμένους, είτε σε νέους, είτε και σε παιδάκια ακόμη, όπως συνέβη τώρα τελευταία σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Εκεί ένας «ανιματέρ» κατακρεούργησε με 22 μαχαιριές ένα δωδεκάχρονο αγόρι, μόνο και μόνο για να του πάρει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ένα ακόμη κορυφαίο γεγονός είναι τα «γκέτο», τα οποία διαμορφώνονται σε μεγάλες πόλεις, όπως π.χ. στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα κλπ., όπου οι οικονομικοί μετανάστες καταλαμβάνουν ολόκληρες περιοχές και οικιστικά τις καθιστούν άχρηστες! Εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι παρενοχλούνται τόσο πολύ, ώστε αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους και να φύγουν άρον-άρον για κάποια άλλη γειτονιά, ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους και την ησυχία τους. Αυτοί οι τελευταίοι μεταβάλλονται αυτομάτως σε «μετανάστες» και «πρόσφυγες» μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα! Γενικώς, όπου εγκαθίστανται αλλοδαποί μετανάστες από χώρες κυρίως του τρίτου κόσμου, πχ. το Πακιστάν, αυτομάτως αναφύονται προβλήματα ασφαλούς διελεύσεως και διαβιώσεως ημών των γηγενών!

Αυτήν λοιπόν την αυξανομένην εγκληματικότητα των αλλοδαπών στη Χώρα μας ουδείς τολμά να την στιγματίσει! Καταντήσαμε ξένοι στην πόλη μας και ουδείς μας υπερασπίζεται! Όλοι, ή σχεδόν όλοι, τώρα πια ζούμε με την αγωνία, μήπως κάποιοι ανάλγητοι μας επιτεθούν και μας κακοποιήσουν! Νοιώθουμε ανασφάλεια μέσα στο σπίτι μας! Η Ελληνική Αστυνομία, δυστυχώς θα το επαναλάβουμε, πολλές φορές, οσάκις καλείται, είναι ανίσχυρη να επέμβει! Δεν έχει καύσιμα για τα οχήματά της ή δεν έχει αρκετή δύναμη σε ανθρώπινο δυναμικό, επειδή πολλοί αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την ασφάλεια “Υψηλών Προσώπων”, μεταξύ των οποίων μπορείτε να συναντήσετε και πολλά άσχετα με την Διοίκηση του Κράτους πρόσωπα, όπως π.χ. δημοσιογράφους, που έχουν αστυνομικά όργανα ως «προσωπική τους ασφάλεια»!

Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτή την παραζάλη, που έχει δημιουργηθεί πλέον ολόγυρά μας, οι πολιτικοί προωθούν το λεγόμενο Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μόνο και μόνο για να επιλύσουν δικά τους εσωτερικά, κομματικά ή και άλλα μη ευκόλως διαφαινόμενα προβλήματά τους. Το Νομοσχέδιο δεν έρχεται για να προστατεύσει τους οικονομικούς μετανάστες! «Υπό το πρόσχημα του αντιρατσισμού, επιχειρείται μια επίθεση στην ελευθερία του λόγου», έγραψε πρόσφατα ο δημοσιογράφος κ. Πάσχος Μανδραβέλης (Καθημερινή 14.05.2013) Και αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια!

Εμείς, εκ προοιμίου σας δηλώνουμε, ότι ως άτομο, ως κληρικός και ως Έλλην πολίτης καταδικάζουμε απεριφράστως τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή και έκτασή του, όπου και αν απαντάται! Όπως κάθε λογικός και μάλιστα πολιτισμένος άνθρωπος, κι εμείς προσωπικά θεωρούμε τον “ξένο” ως αδελφό μας, προς τον οποίον οφείλουμε στοργή και αγαπητική προστασία. Διαφορετικά κατά την ημέρα της κρίσεως ο Δικαιοκρίτης Χριστός θα μας επισημάνει: “ξένος ἤμην και ου συνηγάγετέ με”! Ταύτα πάντα εν τούτοις δεν μας εμποδίζουν να στηλιτεύουμε την οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά κάποιων αλλοδαπών, οι οποίοι μπορεί και να είναι εν δυνάμει “προγραμματισμένες έμψυχες βόμβες” απεσταλμένες στην Ελλάδα από ξένα Κέντρα Αποφάσεων, τα οποία θέλουν την εξαφάνιση της Ελλάδος! Με το σημείωμά μας αυτό, λοιπόν, θέλουμε να αναδείξουμε την άλλη πλευρά του μεταναστευτικού προβλήματος, ήτοι την κακή, την βάναυση, την απάνθρωπη συμπεριφορά των οικονομικών μεταναστών εις βάρος ημών των γηγενών, συμπεριφορά για την οποία το Νομοσχέδιο ουδόλως προνοεί! Τελικά αποφασίσαμε να το πράξουμε, ώστε να συμπληρώσουμε τις ορθές κατά βάσιν απόψεις του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, εκλεκτού μέλους της Ιεραρχίας μας, υπέρ των μεταναστών.

Αυτές τις μονομερείς, καθ΄ημάς θέσεις και τοποθετήσεις του, ο Σεβ. κ. Παύλος, με την έντονη παρουσία του σε ΜΜΕ και σε Συνέδρια, ανέπτυξε μεθ’ υπερβάλλοντος ζήλου και ούτω πως αναδείχθηκε ο θεωρητικός Διδάσκαλος της υπέρ των μεταναστών θεωρίας του περί ρατσισμού, κυριολεκτικά ο θεμελιωτής της θεωρίας αυτής. Πλην όμως η θεωρία του πάσχει από μια εξώφθαλμη, και γι αυτό και εξοργιστική μονομέρεια! Θα σας παρουσιάσουμε δύο-τρία μόνον περιστατικά από την τρέχουσα επικαιρότητα, τα οποία καταδεικνύουν την εγκληματικότητα αλλοδαπών, φρικτά σ’ όλη τους την έκταση.

Στο Θεραπευτήριο Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ εδώ και μήνες νοσηλεύεται ένα 15χρονο πανέμορφο κορίτσι, η Μυρτώ από την Πάρο. Μήνες τώρα ευρίσκεται σε αφασία! Σε βλέπει απαθώς. Δεν μπορεί να εκφρασθεί! Γυρίζει απ’ εδώ και απ’ εκεί στο κρεβάτι της, αλλά δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο! Πως άραγε βρέθηκε στην κατάσταση αυτή; (Σημ. προχθές τα ΜΜΕ ανακοίνωσαν, ότι η Μυρτώ άρχισε να επανέρχεται και να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει ολόγυρά της. Ας προσευχώμεθα, λοιπόν, όλοι μας γρήγορα να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της).

Ήταν καλοκαίρι του 2012. Πρωί-πρωΐ πήγε στη θάλασσα, κάπου στη γειτονιά της, για το θαλάσσιο μπάνιο της. Δεν αγαπούσε την πολυκοσμία και γι’ αυτό πήγαινε για μπάνιο το πρωί.

Εκεί, λοιπόν, σε ερημική περιοχή, την βρήκε ένας Πακιστανός. Της πρότεινε μια σαρκική επαφή. Εκείνη αρνήθηκε! Τότε στην καρδιά του Πακιστανού “ἁδελφού” μας ξύπνησε το κτήνος, που εκ της φύσεως όλοι φέρουμε μέσα μας! Τυφλός πια από το πάθος του αυτός ο Πακιστανός-κτήνος επιτέθηκε στην κοπέλα με διαβολική μανία, και αφού την εβίασε και την εκακοποίησε ποικιλοτρόπως, στη συνέχεια την κτύπησε αλύπητα πάνω στα βράχια! Έτσι, εντελώς αναίσθητη, εκεί τελικά την εγκατέλειψε! Ο Πακιστανός-κτήνος, επικαλούμενος την ηλικία του, ανήλικος γαρ, παραμένει ακόμη ατιμώρητος! Βλέπετε, κατά την άποψη του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου κ. Παύλου, είναι φιλοξενούμενος στη Χώρα μας! Είναι ο «ελάχιστος αδελφός του Χριστού»,κατά τον θεωρητικόν της μεταναστεύσεως! Είναι η εικόνα του Χριστού στην καθημερινότητά μας! «Ο μετανάστης είναι πρόκληση για την γνησιότητα της ιερατικής χριστιανικής και ανθρώπινης αυτοσυνειδησίας μου» μας είπε ο Σεβ. Σισανίου! (Από την ομιλία του στο Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά») Και επειδή τα δημοσίως λεγόμενα ή πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται, θα ερωτήσουμε τον Σεβασμιότατο Αδελφό μας:

Καλά όλα αυτά, Σεβασμιότατε, αλλά το θύμα του μετανάστη, η Μυρτώ, μήνες τώρα χαροπαλεύει εκεί στον Ευαγγελισμό! Για το θύμα αυτό και τα τόσα άλλα παρόμοια θύματα των αλλοδαπών δεν περίσσεψε ένας λόγος συμπαθείας; Δεν Σας ακούσαμε να λέγετε ένα λόγο συμπόνιας! Μη μας παρεξηγήσετε. Σας υπενθυμίζουμε τα λόγια Σας: στο ερώτημα: «Για ποιόν μετανάστη μιλάμε;» μας είπατε την απάντηση: «Για τον κάθε μετανάστη, και τον καλό και τον κακό»!!!! Όπερ έδει δείξαι!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μας προκαλεί αγανάκτηση αυτή η μονομέρεια και μονολιθικότητα ενός Αρχιερέως της Ελλαδικής Ορθοδοξίας! Καταδικάζουμε, λοιπόν, απερίφραστα αυτήν την μονομερή αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών, διότι «αδελφοί» του Χριστού δεν είναι μόνον οι οικονομικοί μετανάστες, αλλόθρησκοι κατά το πλείστον, μισάνθρωποι και απολίτι- στοι!

Αδελφοί του Χριστού είναι και τα θύματα ‘όλων αυτών των κακοποιών, που εισέβαλαν στη Χώρα μας και μας βασανίζουν! Διατυπώνοντας τη θεωρία του ο Σεβασμιότατος κ. Παύλος θα μπορούσε να αρθρώσει ένα έστω λόγο συμπαθείας για τα θύματά τους! Θα μπορούσε να τονίσει στους μετανάστες, ότι δεν πρέπει να βιαιοπραγούν!

“Σας δεχόμεθα, σας αποδεχόμεθα, σας αγαπάμε, σας φιλοξενούμε, σας δίνουμε εργασία, φαγητό κλπ. αλλά μη μας κακοποιείτε”! Απλά λόγια, επίσης χριστιανικά! Δυστυχώς, λοιπόν, δεν είδαμε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου κ. Παύλο, αυτόν τον θεωρητικό της μεταναστεύσεως και θεμελιωτή της θεωρίας υπέρ της προστασίας των Μεταναστών, να προβαίνει είτε σε επικριτές δηλώσεις, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά του Πακιστανού-κτήνους, είτε σε δηλώσεις συμπαθείας για το αθώο θύμα του, την Μυρτώ! Πολύ πέρα τούτων, δυστυχώς, δεν είδαμε τον κατά τα άλλα εκλεκτό αυτό, και συγχρόνως λαλίστατο, εν Χριστώ Αδελφό μας δεν Τον είδαμε, επαναλαμβάνω, να μεταβαίνει στον Ευαγγελισμό, για να ενισχύσει ηθικά τόσο το τραυματισμένο εκείνο κορίτσι, που χαροπαλεύει εκεί, όσο και την πονεμένη Μητέρα του! Αντιθέτως, καλύπτοντας όλο το φάσμα του ρατσισμού, δεν παρέλειψε να εξομοιώσει ως “ακύρωση της πίστεως” κάθε είδους εναγκαλισμό με τους ρατσιστές!!! Αυτή η μονομερής προστατευτική αγάπη, οποιονδήποτε και αν προέρχεται, μας ενοχλεί και την καταγγέλλουμε. “Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ΄ όμως η αλήθεια”.

Το δεύτερο περιστατικό κάνει τώρα το γύρο του κόσμου και είναι ιδιαίτερα φρικιαστικό! Εκεί στην Συρία, όπου γίνεται ένας αδελφοκτόνος πόλεμος, ένας αντάρτης στρατιώτης εμφανίζεται να σκύβει πάνω στο πτώμα του νεκρού αντιπάλου του. Καταρχήν επιχειρεί να επιβάλει την Εβραϊκή “περιτομή” στο νεκρό πια θύμα του. Περιτομή είναι μια θρησκευτική ιεροτελεστία η οποία αναφέρεται στα γεννητικά όργανα του ανδρός. Εν συνεχεία στρέφεται προς το στήθος του νεκρού, στο μέρος της καρδιάς. Εκεί με ένα κοφτερό στιλέτο με ολοφάνερη μανία καταξεσχίζει την σάρκα του νεκρού και στο τέλος βγάζει με περισσή αυταρέσκεια την καρδιά του νεκρού στρατιώτη χωρίς αναστολές το τέρας αυτό εμφανίζεται να την καταβροχθίζει με περισσή μανία και ικανοποίηση!

Πηγή: thebest.gr

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments