ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 09 Μαρτίου 2012
  • Views148

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=IB-vJqJdrDw[/tube]

Σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, σε φάρμακα που είναι απαραίτητα σε μεταμοσχεύσεις, καθώς και παιδικά εμβόλια, αντιμετωπίζει η αγορά φαρμάκου, την ώρα μάλιστα που, λόγω και της 48ωρης απεργίας των φαρμακοποιών ολόκληρης της χώρας, η εικόνα των ασθενών που με την ιατρική συνταγή ανά χείρας αναζητούν το «σωτήριο» σκεύασμα από φαρμακείο σε φαρμακείο είναι συχνή. Μάλιστα οι ελλείψεις στα παιδικά εμβόλια για τον μηνιγγιτιδόκκο, τον πνευμονιόκοκκο, την διφθερίτιδα και τον τέτανο, παρατηρούνται σε μόνιμη σχεδόν βάση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θ. Αμπατζόγλου, η οικονομική ασφυξία των φαρμακείων, οι μόνιμες ελλείψεις φαρμάκων και η υποβάθμιση της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης είναι οι λόγοι της πανελλαδικής απεργίας των φαρμακοποιών όλης της χώρας, σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή.
Τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη ξεπερνούν τα 250 και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ασθενών, καθώς ελλείψεις παρατηρούνται όχι μόνο σε φάρμακα ευρείας κατανάλωσης αλλά και σε φάρμακα ακριβά που προορίζονται για παθήσεις όπως η επιληψία, ο καρκίνος, η μεσογειακή αναιμία και άλλες.
Στην Καβάλα πάντως, προς το παρόν, τα φαρμακεία δεν αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις. Ωστόσο ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να ξεκαθαρίσει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα ψάχνουμε φάρμακα κυριολεκτικά με το κυάλι…..

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments