ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 25 Ιουλίου 2012
  • Views265

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και μετά από συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ στην Περιφέρεια και προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις, γίνεται σαφές ότι:

  • Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναγνωρίζει τον αναπτυξιακό ρόλο της ΔΕΗ τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
  • Υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τον δημόσιο χαρακτήρα της Επιχείρησης και φυσικά στηρίζει κάθε προσπάθεια να καταστεί η χώρα ενεργειακά αυτάρκης, εξέλιξη μείζονος εθνικής σημασίας σε μία περίοδο οικονομικής και όχι μόνο κρίσης.
  • Θεωρεί ωστόσο ότι η χρησιμοποίηση του λιγνίτη ως καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί μία επιλογή που επιβαρύνει βαρύτατα το περιβάλλον και δεν ταιριάζει με το αναπτυξιακό προφίλ του τόπου, όπως αυτό έχει συναποφασιστεί από τις τοπικές κοινωνίες. Και από τις τοπικές κοινωνίες έχουν δοθεί μακροχρόνιοι αγώνες για το θέμα τους οποίους η Περιφέρεια σέβεται, τιμά και κρατά ως οδηγό. Άλλωστε και για άλλα ζητήματα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου με μεθόδους που θίγουν την αειφορία του περιβάλλοντος η Περιφέρεια έχει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα τοποθετηθεί.

Φυσικά και μείζονος στρατηγικής σημασίας θέματα ύψιστου περιφερειακού και εθνικού ενδιαφέροντος θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ το πλέον δημοκρατικά νομιμοποιημένο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας, το οποίο ως αντιπροσωπευτικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας γνωρίζει τις ανάγκες αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής για την αξιοποίηση των οποίων έχει εκπονηθεί σαφές αναπτυξιακό πρόγραμμα που επανειλημμένως έχει δημόσια διατυπωθεί.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments