ΥΓΕΙΑ — 07 Απριλίου 2013
  • Views329

Ξεκινήστε την μέρα σας σωστά και επωφεληθείτε στο μέγιστο Εάν είστε κι εσείς από τους ανθρώπους που δεν τρώνε πρωινό και, κάθε φορά που το κάνουν, νιώθουν πιο πεινασμένοι μέσα στην ημέρα, θα είναι  καλό να ξέρετε ότι, η πείνα σας δεν ωφείλεται στο γεγονός ότι φάγατε πρωινό, αλλά στις τροφές που επιλέξατε για αυτό. Παρακάτω διαβάστε μερικά από τα συνηθέστερα λάθη στις πρωινές διατροφικές συνήθειες, που μας στερούν το σώμα που ονειρευόμαστε.

1) Δεν παίρνουμε αρκετή πρωτεΐνη
Μπορεί ένα μπωλ με δημητριακά και γάλα να φαίνεται ιδανική επιλογή αλλά η αλήθεια είναι ότι, για να μην νιώθουμε σε λίγη ώρα ξανά πεινασμένοι, καλό είναι να καταναλώσουμε περισσότερη πρωτεΐνη, όπως ένα βραστό αυγό, φυστικοβούτυρο ή ζαμπόν γαλοπούλας.
2) Δεν παίρνουμε αρκετές φυτικές ίνες
Όσο περισσότερη ζάχαρη μπορεί να περιέχουν τα εν λόγω δημητριακά μας, τόσο πιο γρήγορα θα την χωνέψουμε και τόσο πιο γρήγορα θα νιώσουμε το αίσθημα της πείνας. Όσον αφορά τα δημητριακά ειδικά, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας το εξής: κάθε μερίδα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5 γραμμάρια φυτικών ινών και, πάντα, περισσότερες φυτικές ίνες από ζάχαρη.
3) Αποφεύγουμε το λίπος
Ένα γεύμα χωρίς ίχνος λίπους μπορεί να σας κάνει να πεινάσετε μέσα σε μία ώρα. Προτιμήστε, για παράδειγμα, γιαούρτι με 2% λιπαρά, έναντι του 0% ή προσθέστε του λίγους ξηρούς καρπούς. Προσοχή, μιλάμε πάντα για μικρές ποσότητες, στην περίπτωση που αποφεύγετε εντελώς το λίπος.
4) Τρώμε πρωινό αργά
Το ιδανικό είναι να καταναλώνουμε το πρωινό μας μέσα σε μία ώρα από την στιγμή που θα ξυπνήσουμε,. Όσο περισσότερο καθυστερούμε την κατανάλωση του πρώτου γεύματος της ημέρας, τόσο περισσότερο θα πεινάσουμε στην πορεία, και, άρα, θα δυσκολευτούμε να ικανοποιηθούμε ό,τι κι αν φάμε.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments