ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 30 Απριλίου 2012
  • Views525

Ενόψει των εκλογών της 6ης Μαϊου, των κρισιμότερων μεταπολιτευτικά, αποφασίσαμε να συστρατευτούμε με τη Δημοκρατική Αριστερά με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η μοναδική δύναμη σήμερα που είναι ικανή να εκφράσει αυτή την προοπτική και να δώσει και πάλι σάρκα και οστά στο όραμα της μεγάλης κεντροαριστεράς. Μιας παράταξης με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά, ικανή να ξαναδώσει στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή. Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποκάλυψαν με δραματικό τρόπο τα σαθρά θεμέλια του αναπτυξιακού μοντέλου που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια σε τούτη τη χώρα. Ενός μοντέλου κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, με έναν δημόσιο τομέα ανεπίτρεπτα μεγάλο, αναποτελεσματικό, διεφθαρμένο και κυρίως αντιπαραγωγικό. Έναν δημόσιο τομέα, που σε συνδυασμό με την επίσης κρατικοδίαιτη ιδιωτική πρωτοβουλία, σε συνθήκες αδιαφάνειας και συναλλαγής στέρησαν από τη χώρα όλα ή σχεδόν όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και την άφησαν βορά στις διαθέσεις των αδηφάγων διεθνών αγορών.

Ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε και οι φιλελεύθερες πολιτικές των μονόδρομων, που ακολούθησε, επί της ουσίας ακυρώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική και κατακερματίζουν την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς μετακινήθηκε από τις αρχές του και ξέχασε την φυσιογνωμία του. Επιδιώκουμε ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς με άξονα τη Δημοκρατική Αριστερά να επανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία, τη λάμψη των ιδεών του, να προτείνει ρεαλιστικές , εφαρμόσιμες και καινοτόμες λύσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας προϋποθέτει αλλαγή της πολιτικής που ακολουθείται σήμερα που οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρωζώνης. Καλούμε όλους τους πολίτες που αντιτίθενται σε τούτη την αδιέξοδη πολιτική που πετά στον νεοφιλελεύθερο Καιάδα ζωές και όνειρα να στηρίξουν με την ψήφο τους τη μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική διεξόδου από την κρίση, που προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά.

Η απάντηση δεν βρίσκεται ούτε στην άνευ όρων και αντιρρήσεων αποδοχή των απεχθέστατων και εν τέλει ανεφάρμοστων μέτρων των μνημονίων, που πρεσβεύουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτε στη λαϊκίστικη άρνηση της πραγματικότητας που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ. Η μοναδική ρεαλιστική αντιπρόταση κατατέθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά που υποστηρίζει την αλλαγή των μνημονίων, με δεδομένη την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Διπλάρης Γιώργος-Πολιτικός μηχανικός, στέλεχος Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Θεοδωρίδης Δημήτρης-Οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος
Καλυβιώτης Ελευθέριος-π. πρόεδρος Δ.Σ. Δημ. Επιχ. Πετρελαίου, π. γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας
Καπέτης Μιχάλης-Οικονομολόγος
Κελίδης Κυριάκος-εκπαιδευτικός π. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου π. Δήμου Φιλίππων
Κεσόγλου Μιχάλης-εκπαιδευτικός π. μέλος ΠΑΣΟΚ
Κούτρας Νίκος-π. στέλεχος ΠΑΚ Ιταλίας, Ιδρυτικό μέλος ΠΑΣΟΚ, π. αντιδήμαρχος Καβάλας
Σαμλίδης Μίλτος-Ιδ. Υπάλληλος, π. μέλος ΠΑΣΟΚ
Τσακαλίδης Σπύρος-Κτηνίατρος ελ. Επαγγελματίας, π. μέλος ΠΑΣΟΚ
Τσουκαλίδης Ιωάννης-Φυσικός-σύμβουλος επιχειρήσεων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments