ΚΑΒΑΛΑ — 28 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views190

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=6xwWBMWjmP8[/tube]

Σε γενική συνέλευση με αυστηρό ύφος καλεί το προεδρείο της ΟΕΒΕ τα μέλη του για την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Στην σχετική ανακοίνωση γίνεται αυτοκριτική για το ρόλο των σωματείων σήμερα και όσων θα έπρεπε τα μέλη τους να παίζουν ώστε να μην κατακρυλήσει άλλο η χώρα στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο. «Ο στόχος είναι η ενδυνάμωση της φωνής μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κινηθούμε βήμα βήμα. Καταρχήν να μαζευτούμε, δεύτερον να ενεργοποιηθούμε και μετά να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει «Η συμμετοχή σας είναι υποχρεωτική. Αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν πλέον οι όροι και οι κανόνες του καταστατικού μας. Προτείνω το ίδιο να πράξετε και στα Σωματεία – Συλλόγους σας για να δούμε επιτέλους για πόσα άτομα είμαστε δημόσια εκτεθειμένοι».

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης για την γενική συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα τελευταία τρία χρόνια εξελίσσεται από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας μια διαρκή προσπάθεια ενεργοποίησης και συσπείρωσης του Συνδικαλιστικού κινήματος. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ενεργοποιήσει και συσπειρώσει μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους με την Ομοσπονδία συναδέλφους συνδικαλιστές, δηλαδή μόνο τους Προέδρους των Σωματείων και τους Αντιπροσώπους μας. Σε άλλους καιρούς ίσως αυτό να ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα και ίσως η Ομοσπονδία να μπορούσε να καθησυχαστεί αφού θα έπιανε τους στόχους της. Αυτά τα “ίσως” όμως επαναλαμβάνω ότι ανήκουν σε μια άλλη, παλιά εποχή. Τα δεδομένα του σήμερα δυστυχώς είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά του χθες. Τα προβλήματα του σήμερα δυστυχώς είναι περισσότερα και από ότι φαίνεται θα γίνουν ακόμη πιο πολλά από αυτά του χθες. Ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο για όλους τους Έλληνες και για όλες τις Ελληνίδες, η αβεβαιότητα για το αύριο. Και εξαιτίας αυτής της αβεβαιότητας έρχονται όλα τα συνεπακόλουθα, αυτοκτονίες, πτωχεύσεις, ανεργία, ξενιτιά, μελαγχολία.

Αγαπητοί συνάδελφοι όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, οι δικές μας υποχρεώσεις ως εκπρόσωποι ευπαθών πλέον κοινωνικών ομάδων είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Μπορεί να έχουμε πετύχει αρκετά στο να αλλάξουμε το κλίμα που επικρατούσε στην Ομοσπονδία αλλά σήμερα πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα. Διότι ο κίνδυνος πλέον για την πλήρη κατάρρευση του μικρομεσαίου επαγγελματία, εμπόρου και βιοτέχνη είναι ορατός και τρομακτικός και είτε το θέλουν κάποιοι από εμάς, είτε όχι πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Μην σας παρασύρει η σκέψη της σημερινής μας ύπαρξης και δράσης σε μια άλλη εποχή. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο στο οποίο επιβάλλεται να γίνουμε ακόμα περισσότεροι για να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας.

Ως εκ τούτου σας γνωρίζω την απόφαση μας να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα συμμετέχουν εκτός από τους 61 αντιπροσώπους μας και όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του εκάστοτε πρωτοβάθμιου Σωματείου ή Συλλόγου ενταγμένο στην δύναμη μας.

Έτσι σας παρακαλώ να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη του Διοικητικού σας Συμβουλίου ώστε να είναι προετοιμασμένα για την εν λόγω Συνέλευση, την οποία προγραμματίζουμε για την Δευτέρα, 15  Οκτωβρίου 2012. Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό της Συνέλευσης σας παρακαλούμε μέχρι την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 να αποστείλετε στην γραμματεία της Ομοσπονδίας τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση, καθώς και μια προτεινόμενη ώρα, ώστε να καταλήξουμε και να σας ενημερώσουμε για τον χώρο στον οποίο θα συνεδριάσουμε.

Τέλος για αυτόν ο οποίος διαβάζοντας την παρούσα πρόσκληση βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα για το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, θα ήθελα να σημειώσω και να επαναλάβω ότι ο στόχος είναι η ενδυνάμωση της φωνής μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κινηθούμε βήμα βήμα. Καταρχήν να μαζευτούμε, δεύτερον να ενεργοποιηθούμε και μετά να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις.

Υ.Γ.: Η συμμετοχή σας είναι υποχρεωτική. Αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν πλέον οι όροι και οι κανόνες του καταστατικού μας. Προτείνω το ίδιο να πράξετε και στα Σωματεία – Συλλόγους σας για να δούμε επιτέλους για πόσα άτομα είμαστε δημόσια εκτεθειμένοι.

Ακούστε τι είχε πει, μερικές ημέρες νωρίτερα, με αφορμή και την γενική συνέλευση των ΟΕΒΕ της περιφέρειας ΑΜΘ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο περιθώριο της Kavala Expo 2012, ο -εμφανώς εκνευρισμένος με όσους δεν είχανε λάβει μέρος στην συνέλευση- κ. Αρσονιάδης

[tubehttp://www.youtube.com/watch?v=dgxOSMOJHX8[/tube]

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου με καλεσμένο τον…Αντώνη Σαμαρά!!!

Ακόμη όμως πιο αιχμηρή με μεγάλη δόση σαρκασμού και ειρωνείας είναι η δεύτερη ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου του ΟΕΒΕ Παναγιώτη Αρσονιάδη προς όλα τοπικά ΜΜΕ ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο την Κυριακή με επίσημο προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Ο ίδιος μας εξήγησε έπειτα ότι αφού με το Ζάππειο 2 ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός αυτός που έχει έτοιμο το Ζάππειο 3 θα τον διαδεχτεί!

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε και σας προσκαλούμε στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Παναγιώτης Αρσονιάδης την Κυριακή 30/9/2012 και ώρα 18.00 στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ στην Αθήνα. Το θέμα της συνέντευξης θα είναι η παρουσίαση του προγράμματος ΖΑΠΠΕΙΟ 3. Επίσημος προσκεκλημένος είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κος Σαμαράς.

Με τιμή
Παναγιώτης Αρσονιάδης
Πρόεδρος ΔΣ

Υ.Γ.: Όσοι αδυνατούν να είναι παρόντες λόγω εξόδων, αλλά επιθυμούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, μπορούν να ανατρέξουν στο ΖΑΠΠΕΙΟ 2, το οποίο είναι ήδη στο ίντερνετ.     

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments