ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 21 Νοεμβρίου 2011
  • Views175

O Οργανισμός διαχείρισης του γαλλικού δημόσιου χρέους (Agence France Tresor) άντλησε τη Δευτέρα από τις αγορές 7,005 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέτοντας έντοκα γραμμάτια διάρκειας 12, 25 και 47 εβδομάδων.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, το επιτόκιο σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση ήταν πτωτικό, αλλά στην τρίτη περίπτωση ανοδικό.

Οι αγορές βρέθηκαν σε φάση εγρήγορσης για την κυκλοφορία των εντόκων γραμματίων του γαλλικού δημοσίου, σχολίασαν πηγές της χρηματαγοράς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι φόβοι ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη επεκτείνεται πέραν της περιφέρειάς της εντείνονται, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Καθοριστική υπήρξε η σημερινή προειδοποίηση από τον αμερικανικό οίκο Moody’s, ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας μπορεί, εφόσον τα πράγματα επιδεινωθούν πιο πολύ, «να απολέσει την (κορυφαία) βαθμολόγηση AAA».

Όσον αφορά τη Γαλλία, παρατηρείται «υψηλότερο κόστος δανεισμού και ανάπτυξη σε κάμψη… αρνητικοί παράγοντες για τον πιστωτικό τομέα», ανέφερε ο Moody’s τη Δευτέρα, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της απόφασής του σημειώνοντας ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα αξιολογήσει εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα του Παρισιού.

Πηγή:now24

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments