ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 25 Οκτωβρίου 2012
  • Views159

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=2nsY6KcMkQo[/tube]

Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο του διοικητηρίου στην μεγάλη περιφερειακή συγκέντρωση των συνταξιούχων στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της τρόικας. Εκπρόσωποι των σωματείων συνταξιούχων από όλη την περιφέρεια βρέθηκαν στη Καβάλα δίνοντας το σύνθημα της αντίστασης απέναντι στην καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των νέων μειώσεων σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα.
Για κλοπή όλων των δικαιωμάτων του λαού, όπως το 8ωρο, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μίλησε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης καλώντας τους συναδέλφους να ξαναγίνουν 20ρηδες και να παλέψουν.
Στην τρομοκρατία ως μέσο πίεσης του κεφαλαίου για να περάσει το σχέδιο του μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΤΕΒΕ κ. Κουτανίδης συμπληρώνοντας πως το προσδόκιμο ζωής στην ελλάδα θα μειωθεί κατά 10 χρόνια αναφερόμενος στην εξόντωση των συνταξιούχων.
Με σκληρ’η γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ κ. Αρσονιάδης αναφερόμενος σε εθνική ξεφτίλα, πολιτικούς νάνους που προσκυνούν τους δανειστές και πολιτικούς γκάνστερ που σπέρνουν το διχασμό στον ελληνικό λαό.
Για κατοχική δημοκρατία μίλησε ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΤΕΒΕ Σερρών κ. Μπόζος.
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών μίλησε για το σχέδιο Λοβέρδου που προέβλεπε η κυβέρνηση να ξεπαστρέψει 2.500 συνταξιούχους για να ελαφρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων από την Αλεξανδρούπολη κ. Πανταζίδης εξήγησε πως το δράμα της χώρας αποτυπώνεται στους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια των λαικών αγορών για να φάνε.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments