ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΓΓΑΙΟ — 31 Ιουλίου 2012
  • Views705

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=ZCjPIndt1CY[/tube]

Υποανάπτυκτες χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής θυμίζει το τελευταίο διάστημα η Νέα Πέραμος. Το κατά τα άλλα τουριστικό θέρετρο της περιοχής έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο έλος, μία ανοιχτή αποχέτευση ανάμεσα στα σπίτια κατοίκων και παραθεριστών. Μετά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις αγανακτησμένων πολιτών της περιοχής αποφασίσαμε να βρεθούμε στη πέραμο όπου και διαπιστώσαμε τις άθλιες, τριτοκοσμικές συνθήκες στις οποίες ζούν άνθρωποι παρέα με χελώνες, βατράχια, φίδια και εκατομμύρια κουνούπια.

Η εικόνα σίγουρα είναι πιο δυνατή από τις λέξεις ωστόσο όποιος δεν βρεθεί εκεί δε μπορεί να φανταστεί τον οσμή ανοιχτού βόθρου την οποία αναπνέουν δεκάδες άνθρωποι και μικρά παιδία κυριολεκτικά 2-3 μέτρα από τα σπίτια τους. Στο σημείο εκείνο μάλιστα υπάρχει σταθμός βιολογικού καθαρισμού τον οποίο μάλιστα οι περίοικοι τον έχουν χρυσοπληρώσει στο Δήμο. Το ποτάμι του τρόμου όπως το χαρακτηρίζουν δεν είναι ένα απλό έλος, ή μία σπασμένη αποχέτευση. Είναι ένα μεγάλο ποτάμι που βράζει αρρώστια μόλυνση και πανω από όλα αποπνικτική μυρωδιά. Οι τουρίστες μόλις διαπιστώνουν πού έχουν έρθει φεύγουν αμέσως ενώ οι δεκάδες άνθρωποι που έχουν επενδύσει κόπους μιας ζωής για να αγοράσουν ένα σπίτι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, ζούμε καθημερινά έναν εφιάλτη για τον οποίο κανείς δεν νοιάζεται, ούτε καν για τα παιδιά και τα μωρά μας φωνάζουν οι πολίτες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας οικογένειας η οποία επένδυσε 150 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει ένα σπίτι μέσα στη φύση, δίπλα στη θάλασσα όπως διαφημίζαν οι εργολάβοι την εν λόγω περιοχή. Ζώντας μέσα στους χωματόδρομους, τους οποίους διασχίζει το μολυσμένο ποτάμι μπροστά στη πόρτα της νιώθουν προδωμένοι και παγιδευμένοι στην ζοφερή και δύσοσμη ελληνική πραγματικότητα. Μας διαφήμιζαν τον παράδεισο και βρεθήκαμε στη κόλαση, μας εκμυστηρεύτηκε η μητέρα όταν η κάμερα έκλεισε.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments