ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 23 Ιουνίου 2013
  • Views167

Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις, λέει ο υπουργός Εργασίας, εφόσον ο κρατικός προϋπολογισμός εγγυάται την ομαλή καταβολή τους.

Με αυτό τον τρόπο, ο Γ. Βρούτσης διαφώνησε με τις νέες αμφισβητήσεις που προκαλούν οι διαπιστώσεις της ΤτΕ για τη διατήρηση των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα.

Στην εποχή μας, η μέση σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 907,65 ευρώ, ενώ προβλέπει αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, της αύξησης των ελέγχων για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και της διαφαινόμενης σταθεροποίησης της απασχόλησης.

Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης ενημερώνει μέσω των δηλώσεών του πως το νέο σύστημα θα είναι ανταποδοτικό. Παράλληλα προαναγγέλλει επέκταση του εργοσήμου και καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις επιχειρήσεις.

Τέλος, όσον αφορά στο κοινωφελές πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζομένους, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνει ότι η εκκρεμότητα παραμένει, εν αναμονή των εγκρίσεων από την Κομισιόν για μεταφορά κονδυλίων από επιχειρησιακά προγράμματα που κινδυνεύουν να χαθούν ως αναξιοποίητα.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments