ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 20 Απριλίου 2013
  • Views155

Ξεπερνά ακόμα και το όριο της… εξόφθαλμης πρόκλησης η διαιτητική εύνοια υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τους… άρχοντες της Euroleague, γεγονός που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε όλη τη μπασκετική Ευρώπη και ποικίλες αντιδράσεις εις βάρος της ηγεσίας της διοργανώτριας αρχής.

 

Τα… χτυπήματα υπέρ των Ρώσων και κατά των αντιπάλων τους που έδειχναν ικανοί να τους προκαλέσουν προβλήματα στη διαδρομή τους προς το Final 4, την οποία και τελικά εξασφάλισαν μετά τη νίκη στη Βιτόρια επί της Κάχα και τα σκανδαλώδη σφυρίγματα υπέρ τους, έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

 

Το πρωτοφανές… «αγκάλιασμα» μιας ομάδας και η «προστασία» που απολαμβάνει από τους διαιτητές, εις βάρος των αντίπαλων – ισότιμων μελών στη διοργάνωση, είναι τέτοιο που θα πρέπει -επιτέλους- να δοθεί μια εξήγηση από τους υπεύθυνους της διαιτησίας της διοργανώτριας αρχής. Και πάνω απ’ όλα να μπει ένα τέλος…

 

Ο κ. Ρήγας ως υπεύθυνος διαιτησίας και ο Ζόρντι Μπερτομέου ως επικεφαλής της Euroleague είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν, κάνοντας τον απολογισμό των μέχρι τώρα επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων διαιτητικής εύνοιας υπέρ της ΤΣΣΚΑ και παράλληλα να προχωρήσουν στον καταλογισμό ευθυνών και να τιμωρήσουν τους διαιτητές που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στην εξασφάλιση της ισονομίας σε παιχνίδια των Ρώσων.

 

Η διοίκηση της Κάχα Λαμποράλ που το βράδυ της Παρασκευής βίωσε τον αποκλεισμό από το Final 4 με τρόπο οδυνηρό αναμένεται και εκείνη με τη σειρά της να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της Euroleague ευελπιστώντας ότι -επιτέλους- θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της και θα μπει ένα τέλος στις προκλήσεις που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί έχουν να καταλογίσουν ουκ ολίγα στους διαιτητές της χθεσινής αναμέτρησης, αφού όταν έφτασαν στο 82-85 και έδειχναν ικανοί να γυρίσουν το ματς και να ολοκληρώσουν μια μεγαλειώδη ανατροπή, δέχτηκαν τα «χτυπήματα» των διαιτητών που δεν είδαν ποτέ το μπρος πίσω του Τεόντοσιτς. Νωρίτερα είχαν… καταφέρει να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Νοτσιόνι, πέντε λεπτά και δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με αντιαθλητικό φάουλ που ήταν και το πέμπτο του. Η χαριστική βολή ήρθε με την τεχνική ποινή στον Σαν Εμετέριο, ως αντίδραση στον καταλογισμό ενός ανύπαρκτου φάουλ υπέρ του Γουίμς από τον Μπιέλιτσα και είχε ως αποτέλεσμα η Κάχα Λαμποράλ, η ομάδα που είχε συντρίψει την ΤΣΣΚΑ στο τρίτο παιχνίδι της σειράς και διεκδικούσε με αξιώσεις το 2-2, να μείνει εκτός και οι Ρώσοι να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Final Four.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments