ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 15 Απριλίου 2013
  • Views572

Το διεθνές βραβείο ProArte 2012 του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας απέσπασαν για το συνολικό έργο τους οι εθελοντές του Δήμου Καβάλας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 12 Απριλίου στο χώρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών παρουσία του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, της εκπροσώπου του Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα Ginevra Oliva, της διευθύντριας του Ιταλικού Ινστιτούτου Silvana Vassilli, του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Νέων Αρμόδιου Δρίκου και των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής του Βραβείου.

Το πρόγραμμα για το οποίο βραβεύτηκε ο Δήμος Καβάλας και το οποίο διακρίθηκε μεταξύ άλλων υποψηφιοτήτων, αφορά την εθελοντική προσφορά των νέων και τη συμβολή τους στη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα το βραβείο ProArte αποτελεί μια αναγνώριση για τους νέους ανθρώπους που εργάζονται για την ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων, και επιθυμούν να υλοποιήσουν πρότζεκτ που αφορούν τον πολιτισμό και τις τέχνες και σχετίζονται με την προώθηση της περιοχής τους μέσα από την ιστορία, τα έθιμα και τις τοπικές παραδόσεις. Στόχος του διεθνούς βραβείου ProArte είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων πρωτοβουλιών που αφορούν στους παραπάνω τομείς.

Το διεθνές τμήμα του διαγωνισμού για το έτος 2012 ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα και είχε το εξής θέμα: «Άυλη πολιτιστική κληρονομιά, παλιές παραδόσεις και νέες ευθύνες για τους νέους στην πολιτιστική βιομηχανία για την ανάπτυξη της οικονομίας».

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments