ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 20 Φεβρουαρίου 2013
  • Views322

Για άλλη μια φορά θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αγία Σοφία δεν θα γίνει τζαμί.

Μιλώντας στην Τουρκική Milliiyet, ο πατριάρχης τόνισε ότι:«Εμείς προτιμούμε να διατηρηθεί το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς. Έγινε μουσείο και έτσι θα πρέπει να παραμείνει» σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό θα είναι ανοικτή σε όλους.

Επισημαίνεται, ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου πρωθυπουργού και Τούρκοι πολιτικοί καταθέτουν ερωτήσεις και αιτήματα προκειμένου η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης να επαναλειτουργήσει ολόκληρη ή ένα μέρος της ως τζαμί.

Στην συνέντευξή του ο κύριος Βαρθολομαίος σχολίασε ότι  η Αγία Σοφία της Πόλεως, λειτούργησε ως Χριστιανική εκκλησία για περισσότερο από 1000 χρόνια.

«Εάν πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος λατρείας, θα πρέπει να ανοίξει ως χριστιανικός ναός. Διότι κτίστηκε ως εκκλησία και δεν κτίστηκε ως τζαμί. Για το λόγο αυτό εμείς επιθυμούμε να παραμείνει ως μουσείο».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments