ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 01 Ιουλίου 2013
  • Views180

Βίντεο με ξυλοδαρμό μέλους της Χρυσής Αυγής από αντιεξουσιαστές κάνει το γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο το οποίο φέρεται να έχει τραβηχτεί στο Μοναστηράκι. Όπως αναφέρει ο χρήστης του You Tube που το ανέβασε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εντόπισαν μέλος της Χρυσής Αυγής τον οποίο και κυνήγησαν και ξυλοκόπησαν με αποτέλεσμα να κρυφτεί σε γνωστό ψητοπωλείο στη περιοχή του Μοναστηρακίου.
Όπως συμπληρώνει, τον έσωσαν οι μετανάστες εργαζόμενοι του μαγαζιού και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Κούρεμα δάνειου-μαμούθ 94% από 158.000 θα πληρώσει μόλις 9.600 ευρώ

Συνολικό χρέος 148.400 ευρώ , που αντιστοιχεί στο 94% της οφειλής, διέγραψε το Ειρηνοδικείο Ξάνθης σε δανειολήπτη, με απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα. Ο δανειολήπτης που είχε κάνει αίτηση με βάση το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όφειλε συνολικά 158.000 ευρώ από 4 συνολικά δάνεια, καταναλωτικά και στεγαστικά. Το Ειρηνοδικείο όρισε δόση 200 ευρώ για 48 μήνες και διέγραψε το υπόλοιπο της οφειλής!
Ο οφειλέτης επικαλέστηκε την απουσία περιουσιακών στοιχείων, την έλλειψη εισοδημάτων αφού δεν έχει οριστικοποιήσει τη σύνταξή του ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν εγγυητής σε στεγαστικό που είχε λάβει η κόρη του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια απόφασή του το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα ης κόρης του για προστασία της πρώτης κατοικίας και «κούρεψε» το στεγαστικό της δάνεια μειώνοντας οφειλή 119.000 στο ποσό των 76.500, παύοντας την τοκοφορία του δανείου.
Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή και γενναία απόφαση που έχει βγει με βάση το Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αφού ουσιαστικά μηδενίζει μια πολύ μεγάλη οφειλή και διευκολύνει τον οφειλέτη να αποπληρώσει σε πολύ μικρές δόσεις το ποσό που απομένει.
Τους δανειολήπτες εκπροσώπησε η Δικηγόρος Ξάνθης Πόπη Συμεωνίδου ενώ οι Τράπεζες εκπροσωπήθηκαν από τους επιμέρους νομικούς τους συμβούλους.

Έκρυβαν στα εσώρουχα τους 2 κιλά χρυσά κοσμήματα

Δύο γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας, προσπάθησαν να περάσουν κρυφά μέσα στα εσώρουχά τους διάφορα κοσμήματα όπως αλυσίδες, δαχτυλίδια, μπρασελέ, σκουλαρίκια το βάρος των οποίων έφθανε περίπου τα δύο κιλά.
Η συνολική τους αξία ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ και κατασχέθηκαν από τους τελωνειακούς του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου που έκαναν σε δύο γυναίκες, επιβάτες λεωφορείου που ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη προς τη Θεσσαλονίκη.
Οι τελωνειακοί επέβαλαν στις δύο Αλβανίδες πρόστιμο συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.

Προσοχή στους χρήστες του διαδικτύου στο κακόβουλο λογισμικό «ransomware»

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας – παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.
Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.
Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής

Κατασχέθηκαν 23 κιλά ηρωίνης αλλά επίσημες ανακοινώσεις δεν έκαναν ακόμα

Ιδιωτικός υπάλληλος από την Καβάλα ηλικίας περίπου 40 ετών είναι κρατούμενος από την περασμένη Πέμπτη καθώς έχει σχέση με την υπόθεση εντοπισμού και κατάσχεσης των 23 κιλών ηρωίνης. Πρόκειται για την γνωστή σοβαρή υπόθεση που χειρίζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για την οποία επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν ακόμη. Η επιχείρηση σε χωριό του Δήμου Παγγαίου έγινε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι και προς γενική έκπληξη δελτίο τύπου δεν εκδόθηκε ακόμη. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για τους εξής λόγους. Ή η έρευνα συνεχίζεται έχοντας ακόμη πιο σοβαρό στόχο ή η συνεχιζόμενη έρευνα παρουσιάζει ποικίλες δυσκολίες. Στην Καβάλα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες με την Α.Δ. Καβάλας να γνωρίζει πολύ λίγα πράγματα. Εφόσον η Θεσσαλονίκη δεν την ενέπλεξε στην υπόθεση, αποφεύγει να αναμιχθεί κι αυτή. Φήμες στην πόλη υπάρχουν πολλές. Αναφέρονται στη σύλληψη και δεύτερου ατόμου (κατοίκου Καβάλας επίσης), καθως και στην ανάμιξη Αλβανών, Τούρκων ή Βούλγαρων.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments