ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΞΑΝΘΗ — 29 Μαρτίου 2013
  • Views465
Στα άκρα φαίνεται πως έχει φτάσει η βεντέτα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και τη Χρυσή Αυγή στην Ξάνθη, με την Κεντρική Πλατεία της πόλης να βάφεται με αίμα το βράδυ της Πέμπτης.
Ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε την εμφάνισή της στην Κεντρική Πλατεία λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης κρατώντας ρόπαλα, φορώντας κράνη και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και του φασισμού.
Λίγο αργότερα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο έφτασαν πεζοί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης (είχαν ξεκινήσει πορεία στους δρόμους της πόλης). Τα αίματα άναψαν με τις δύο ομάδες να ανταλλάσουν συνθήματα, ενώ στον χώρο κατέφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Ωστόσο αυτά δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους με έναν νεαρό να μεταφέρεται αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άτομο που δεν έχει σχέση με τους δύο χώρους απλώς περνούσε εκείνη την ώρα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης και δέχθηκε επίθεση. Τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν τόσο σοβαρά που ο ίδιος παρέμενε στο  έδαφος ενώ άμεσα στον χώρο έσπευσε Ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Οι δύο ομάδες αποχώρησαν αμέσως μετά το περιστατικό, με τους κατοίκους να παρακολουθούν σοκαρισμένοι το αποτρόπαιο θέαμα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Από την πλευρά της Αστυνομίας διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθεί το εάν ο τραυματίας δεν έχει σχέση με τους χώρους.

Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά τη συμπλοκή υποχώρησαν προς τον χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν προς την οδό Π. Τσαλδάρη.

Πηγή: thrakitoday.com

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments