ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 05 Ιουνίου 2012
  • Views161

Τη μεταβίβαση των μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στους νέους τους μετόχους αναμένεται να εγκρίνει στην έκτακτη συνεδρίασή της την Πέμπτη (07/06) το μεσημέρι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Την ημερομηνία της έκτακτης συνεδρίασης των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος μετά την επικοινωνία την οποία είχε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά.

Η έγκριση της αλλαγής που έχει επέλθει τόσο στα μετοχολόγια του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Καβάλας θα είναι και το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει την Επιτροπή, καθώς η νομιμότητα του νέου καθεστώτος αποτελεί προαπαιτούμενο από την ΕΠΟ ώστε εν συνεχεία να τοποθετηθούν οι δύο ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΕΑ δεν θα χορηγήσει στους δύο συλλόγους πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αφού για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει μάθει προηγουμένως από την ΕΠΟ την κατηγορία που θα αγωνίζονται οι δύο ομάδες.

Ο δρόμος έτσι γι΄ αυτό θα ανοίξει την Πέμπτη με τον έλεγχο νομιμότητας του νέου μετοχολογίου από την ΕΕΑ (προφανώς μετά από κάποιου είδους συνεννόηση μεταξύ της ομοσπονδίας και της ΓΓΑ) που επιβάλει η ομοσπονδία πριν πάρει την απόφασή της.

Η λογική πάντως λέει πως οι δύο ΠΑΕ θα ενταχθούν στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία, δηλαδή τη Football League 2.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην “Δίκη στον ΣΚΑΪ”

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος φιλοξενήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (4/6) σε τηλεοπτική εκπομπή «Η Δίκη» στον «ΣΚΑΪ» και μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην τελευταία γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. και την καταψήφιση από αρκετά μέλη του διοικητικού απολογισμού και την αντιπολίτευση που του γίνεται. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη αναφέρθηκε τόσο για το θέμα της ΠΑΕ Καβάλα όσο και για το αντίστοιχο του Ολυμπιακού Βόλου.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος για το θέμα αυτό είπε τα εξής:

Δίκιο είχαν ηθικό κι όχι νομικό. Καλώς ή κακώς. Δυο ομάδες υπέστησαν αυτό το περσινό καλοκαίρι. Έπαθαν πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Εγώ προβάλω το ηθικό σ’ αυτή την ιστορία, αλλά πρέπει να δούμε πως θα γίνει. Δεν ξέρω που θα παίξουν. Όλα όμως θα γίνουν βάσει νόμου. Αν πάρουν άδεια η ομοσπονδία θα το μελετήσει και μαζί με τα συμβούλια των λιγκών.

Ακούστε τι δήλωσε, για το θέμα αυτό, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας Γεώργιος Τσοκτουρίδης στο ENA CHANNEL

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/uploads/TSOKTOURIDIS-06-06.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Πηγές: kavalagoal.gr, volosnet.net

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments