ΘΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 22 Αυγούστου 2012
  • Views1132

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Παναγία, η αναβίωση του εθίμου Αύγουστος-Παραύγουστος, από τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Γυναικών Παναγίας, στην πλατεία της τοπικής κοινότητας.

Ο δρόμος από την Εκκλησία μέχρι την κοινότητα γέμισε με φωτιές που πηδούσαν τα παιδιά του χωριού, φωνάζοντας Αύγουστος-Παραύγουστος και τραγουδούσαν.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες, παρακολούθησαν το δρώμενο και όλοι μαζί κατέληξαν στην πλατεία του χωριού. Εκεί έλαβε χώρα η προγραμματισμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου, με προσκεκλημένη την Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου και τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Λιμένα και της Παναγίας, «ο Βάκχος».

Το πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε ήταν αφιερωμένο σε μελοποιημένους στίχους των Ελλήνων ποιητών, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο και  Γιάννη Σπανού. Στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής Πελαγία Αναγνωστάκη, που είχε  την επιμέλεια του προγράμματος και την ευθύνη διδασκαλίας των Χορωδιών. Τα  χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων παρουσίασαν τοπικούς και άλλους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση προλόγισε η πεζογράφος-ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου και τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Θάσου Μιχάλης Ξώγνος.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments