ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 18 Ιουνίου 2013
  • Views178

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

Τον γύρο του κόσμου έκανε η παθητική διαμαρτυρία στην οποία προχώρησε ένας τούρκος πολίτης, επιλέγοντας να σταθεί επί ώρες όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για τον Ερντέμ Γκιουντούζ.
Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, αστυνομικοί που βρίσκονταν στην πλατεία προσέγγισαν τον τούρκο πολίτη, ερεύνησαν τον σάκο που είχε δίπλα του και όταν είδαν ότι περιέχει μπισκότα και νερό, δεν επενέβησαν.
Ωστόσο από τα μεσάνυχτα, άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου γύρω του και γύρω στις 2 τα ξημερώματα η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.
Ο Ερντέμ Γκιουντούζ δεν προσήχθη, ωστόσο αναγκάστηκε να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.
Παρόμοια διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη και στην Άγκυρα, όπου μία γυναίκα στέκεται όρθια στο σημείο όπου πριν από μερικές μέρες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Ανοιχτό αφήνει η τουρκική κυβέρνηση το ενδεχόμενο επέμβασης του στρατού για την καταστολή των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες στη γείτονα χώρα.

«Η αστυνομία μας, οι δυνάμεις ασφαλείας μας, κάνουν τη δουλειά τους. Εάν δεν είναι αρκετή, οι χωροφύλακες θα κάνουν κι εκείνοι τη δουλειά τους. Εάν και αυτοί δεν φανούν αρκετοί, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, TRT.Δύο ισχυρά συνδικάτα στην Τουρκία έχουν καλέσει σε γενική απεργία σε ένδειξη υποστήριξης στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, η οποία μετά την επίδειξη της λαϊκής ισχύος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποίησε ότι θα καταστείλει τις πορείες τους.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments