ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 30 Δεκεμβρίου 2012
  • Views299
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ένας από τους ανθρώπους που λατρεύτηκε όσο κανείς στην Τούμπα. Οι μεγάλοι έρωτες, ωστόσο, απέχουν ελάχιστα από το μεγάλο μίσος και αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις όταν ο ένας «προδώσει» την εμπιστοσύνη του άλλου. Αυτό έχει συμβεί ανάμεσα στον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον κόσμο του «δικεφάλου του Βορρά».

Ο Ζαγοράκης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη στιγμή. Η ομάδα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Προσπάθησε να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Έφερε στην Τούμπα έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας (σ.σ. Φερνάντο Σάντος) και δημιούργησε μια ανταγωνιστική ομάδα που κοίταξε στα μάτια Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Ζαγοράκης, ωστόσο, δεν έκανε κάτι πολύ βασικό. Δεν μερίμνησε για την επόμενη μέρα. Δεν βρήκε τους επενδυτές που θα έβαζαν τα χρήματά τους για να καταφέρει η εταιρεία, αφενός, να εξυπηρετήσει τα βεβαιωμένα της χρέη και, αφετέρου, να μπορέσει να κάνει την υπέρβασή της.

Και το χειρότερο απ’ όλα; Ο Ζαγοράκης βρέθηκε μπλεγμένος τελικά μετά το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, σε μια ιστορία που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται, αφού διώκεται ποινικά (μαζί με τον Βιολίδη) για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Μπορεί τελικά να καταφέρει να δικαιολογήσει τα 320.000 ευρώ που φέρεται να οφείλει και όντως να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Όμως το… στίγμα μένει.

Κάλυψη από Σαββίδη…

Ο Ιβάν Σαββίδης κάλυψε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στη Γενική Συνέλευση και τα 320.000 ευρώ που φέρεται να οφείλει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα περάσουν ως αναδρομική αμοιβή για τα 5 χρόνια θητείας του.

Το έκανε σε μια γεμάτη ερωτήματα Τακτική Γ.Σ., με αρκετά ανοιχτά ζητήματα και αντιρρήσεις, κυρίως πάνω στο θέμα της περιβόητης οφειλής του Θοδωρή Ζαγοράκη προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στόχος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ήταν να κλείσει το θέμα και να κατευνάσει τους «ψίθυρους» σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον, το τελευταίο που θα ήθελε ο Σαββίδης θα ήταν να ανοίξει μέτωπο με τον Ζαγοράκη. Όχι γιατί έχει να φοβάται κάτι. Τουναντίον ο Ιβάν Σαββίδης αυτή τη στιγμή είναι πανίσχυρος μέσα στην Τούμπα και δεν έχει ανάγκη από τέτοια.

Ο «Ρώσος» αυτό που θέλει είναι να τελειώσει το θέμα, από σεβασμό σε έναν άνθρωπο που αποτέλεσε σημαία του ΠΑΟΚ και που δεν θα έπρεπε να «τσαλακωθεί» περαιτέρω η εικόνα του και η υστεροφημία του μέσα στον κόσμο της ομάδας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι σε δύσκολες περιόδους ήταν το σωσίβιο στις στιγμές που βίωνε η ΠΑΕ και τη στήριξε διοικητικά. Ο Ζαγοράκης είναι στιγματισμένος από τον κόσμο του ΠΑΟΚ λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης και μένει να φανεί αν η «ασπίδα» που ύψωσε ο Σαββίδης είναι ικανή να ξεχαστεί το παρελθόν.

Ανεξάρτητα από την απήχηση που θα έχει τελικά η συγκεκριμένη κίνηση του Σαββίδη στον κόσμο, η προσπάθεια να παραμείνει η σύγχρονη «σημαία» στον ιστό της είναι άξια λόγου, και επιπλέον δείχνει ότι ο Ιβάν ο τρομερός δεν έχει καμία όρεξη να τίθεται σε αντιπαραθέσεις είτε με το παρελθόν είτε με το μέλλον του ΠΑΟΚ. Το θεωρεί ξεκάθαρα χάσιμο χρόνου. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι μετά από πολλά χρόνια να κάνει τον «δικέφαλο» πρωταγωνιστή του ελληνικού χώρου και θα επενδύσει πολλά για να το πετύχει.

Το «παλεύει» για Βιεϊρίνια…

Η προσπάθεια συμφωνίας με τον Βιεϊρίνια είναι σε εξέλιξη και όσο περνούν οι ημέρες αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη του συγκεκριμένου ζητήματος. Ο Πορτογάλος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ, γι’ αυτό, άλλωστε, και οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη έχουν ξεκινήσει έναν «αγώνα» διαρκείας για να τον φέρουν στην Τούμπα. Ωστόσο, η αξία του Βιεϊρίνια είναι τέτοια που βάζει στο παιχνίδι της απόκτησής του και άλλες ομάδες. Η Βόλφσμπουργκ ναι μεν φαίνεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται. Ο Πορτογάλος άσος βρίσκεται στο στόχαστρο γερμανικών ομάδων, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει «φλερτ» και με σύλλογο της Ρωσίας, ο οποίος προσφέρει πολύ καλά χρήματα. Μάλιστα, λέγεται ότι μία από τις γερμανικές ομάδες που ενδιαφέρονται είναι η Φορτούνα Ντίσελντορφ του Στέλιου Μαλεζά. Ο Τσιστιακόφ, φυσικά, παρακολουθεί το ζήτημα, έχοντας ως «σύμμαχό» του το γεγονός ότι η σύζυγος του Βιεϊρίνια είναι από τη Θεσσαλονίκη. Για την ιστορία πάντως οι απαιτήσεις του Πορτογάλου από τον ΠΑΟΚ για 4ετές συμβόλαιο αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ (καθαρά). Αν σε αυτά προσθέσει κανείς τα χρήματα που θα χρειαστεί να δοθούν στους Γερμανούς, τότε μιλάμε για μια μεταγραφή που στο σύνολό της θα ξεπερνάει το φετινό μπάτζετ του «δικέφαλου» – και αυτό μόνο εύκολο ως απόφαση δεν είναι, ακόμα και για τον ΠΑΟΚ της νέας εποχής, τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη.

Ρεπορτάζ: Γ. Παπαδημητρόπουλος

Πηγή: iapopsi.gr
Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments