ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 16 Ιουλίου 2013
  • Views768

Αρχιμανδρίτης παρενοχλούσε σεξουαλικά μικρά κοριτσάκια στην Αλεξανδρούπολη

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας νεαρός αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη παρενοχλούσε σεξουαλικά μικρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.
Όλα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπειτα από τις καταγγελίες περισσότερων από 15 γονέων. Αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.
Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.

Η ανεπάρκεια των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ την οδήγησαν να δίνει μελέτες… στη ΝASA

Στα ίχνη πανελλαδικού κυκλώματος που νεμόταν τις μελέτες και τα έργα που αφορούσαν τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στους δήμους και διαχειριζόταν την τελευταία δεκαετία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές.

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», πρωταγωνιστής του σκανδάλου είναι προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος «προμήθευε» μελέτες για έργα τηλεχειρισμού των συστημάτων σε 50 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ανά την επικράτεια την τελευταία δεκαετία προβάλλοντας τη θέση του στο υπουργείο Ανάπτυξης, από την οποία ελέγχεται εάν εξασφάλιζε ή επιτάχυνε τη διαδικασία χρηματοδότησης των έργων.

Με βάση το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος και με εταιρείες που προμήθευαν τα συγκεκριμένα συστήματα, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ανταγωνιστριών ότι αποκλείονταν από τους διαγωνισμούς με έντεχνο τρόπο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το νόμιμο οικονομικό όφελος από την πληρωμή των μελετών ανέρχεται από το 2004 μέχρι σήμερα στις 400.000 ευρώ, ενώ η Εφορία ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπαλλήλου και της συζύγου του για ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

Ο υπάλληλος του Ανάπτυξης κατέθεσε στους ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ότι ο ίδιος ερχόταν σε επαφή με τις 50 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης και πρότεινε την εκπόνηση των μελετών, για τις οποίες λάμβανε κατά μέσον όρο 5.000 ευρώ.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών των ΔΕΥΑ (πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι κ.ά.), για να υποστηρίξουν την ανάθεση μελέτης, στις εισηγήσεις τους ανέφεραν ότι το έργο που καλείται να περιγράψει είναι επιπέδου … ΝASA και δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύλληψη 44χρονης ημεδαπής για οφειλές προς το δημόσιο

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 44χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος της 44χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 146.348,94 ευρώ και προέρχονται από πολεοδομικές παραβάσεις.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Σύλληψη 63χρονης που έκλεβε τρόφιμα από super market στη Ξάνθη

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μια 63χρονη ημεδαπή που έκλεψε τρόφιμα. Η δράστιδα διαπιστώθηκε ότι είχε κλέψει από σούπερ μάρκετ της πόλης διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας 90 περίπου ευρώ. Τα αφαιρεθέντα προϊόντα βρέθηκαν στην κατοχή της δράστιδας, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments