ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΓΓΑΙΟ — 26 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views749

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Y1MVQwCucgk[/tube]

Μια παλιά υπόθεση για τον δήμο Παγγαίου ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας, καθώς νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν για το νερό που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι σε πολλούς οικισμούς του δήμου, μεταξύ αυτών και στην Νικήσιανη. Σύμφωνα με έρευνα που ανέλαβε το εργαστήριο ενόργανης ανάλυσης του ΤΕΙ Καβάλας μετά από σχετική εντολή του πρ. δήμαρχου του καποδιστριακού δήμου Παγγαίου Παράσχου Σιμούδη, μετά από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου σε διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης του δ. Παγγαίου, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές του αρσενικού ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, στην Νικήσιανη και στην Γεωργιανή, σύμφωνα με την έρευνα του ΤΕΙ Καβάλας, εντοπίστηκε αρσενικό σε ποσότητα που κυμαίνεται από 14,6 ως και 15,6 μG/L, ενώ το όριο είναι 10 μg/L. Ωστόσο, στον Άγιο Χριστόφορο εντοπίστηκε αρσενικό σε ποσότητα μικρότερη από τα επιτρεπτά όρια, και συγκεκριμένα από 5,2 ως 5,5 μg/L.

Ο Δήμος Παγγαίου, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα, με την ΔΕΥΑ Παγγαίου να δημοσιεύει τα αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από ιδιωτικό φορέα για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Παγγαίου, και στην οποία εντοπίζεται μεν αρσενικό στο νερό των προαναφερθέντων οικισμών, όμως η ποσότητά του είναι πολύ μικρότερη από τα επιτρεπτά όρια, και οπωσδήποτε πολύ μικρότερη από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Σιμούδης. Παράλληλα, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης επιφυλάχθηκε να κάνει χρήση των νομικών του δικαιωμάτων προκειμένου, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Παγγαίου, να διασφαλιστεί το κύρος της εταιρείας και των υπηρεσιών που παρέχει.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(1) Reader Comment

  1. σαν χημικος αν διεπιστωνα οτι ο Παχτας μου προσφερε νερο με αρσενικο ,δεν με ενδιαφερουν
    τα ορια,και δεν ελαμβανε τα μετρα του για αμεση λυση του προβληματος,και αυτοστιγμη ενημερωση ¨των υπηκοων του βασιλειου του για αποφυγη ποσης του εν προκειμενω νερου,θα τον ειχα ταραξει στιςμαζικες αγωγες.Το τι συνεβει με τον Καμμενο ειναι αλλη ιστορια.