• Views131

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=bc-hOiRWAWY[tube]

Στο Βελβεντό Κοζάνης έφτασαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία και ενώ θα ακολουθούσε η διαδικασία της απολογίας τους εκείνοι αρνούνται να απολογηθούν σύμφωνα με το seleo.gr..

Πρώτος αρνήθηκε ο Γ. Μιχαηλίδης και τώρα με τη σειρά του ακολούθησε και ο Ν. Ρωμανός, που δεν δέχονται καμία εξουσία όπως υποστηρίζουν και λένε «όχι» στην απολογία.

Στον προαύλιο χώρο της εισαγγελίας Κοζάνης έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 μέλη του αναρχικού χώρου, σε μια κίνηση συμπαράστασης στους τέσσερις νεαρούς συλληφθέντες και υπόπτους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Όπως αναφέρει το seleo.gr οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει πανό και πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης, ενώ πέταξαν και αρκετά φυλλάδια διαμαρτυρίας, τα οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά «Όποιος σηκώνει χέρι σε αγωνιστές κόβεται» και «Μπάτσοι δικαστές πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

Με το δικό του τρόπο αντέδρασε ένας εκ των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία Βελβεντό Κοζάνης κατά τη σημερινή του μεταφορά στον εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο Δημήτρης Πολίτης έφτυσε την κάμερα την ώρα που τον αποβίβαζαν από την κλούβα της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί, ενώ περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Επιστολή με την οποία, όπως λένε, θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα τελευταία γεγονότα, δημοσιεύουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα το athens.indymedia οι τρεις συλληφθέντες, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης.

Οι τρεις συλληφθέντες στην επιστολή τους ξεκαθαρίζουν ότι «Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση» και τονίζουν ότι δεν θα απολογηθούν.
Καταλήγουν ότι σύντομα θα δημοσιεύσουν επιστολή και οι τέσσερις συλληφθέντες.
Ακολουθεί η επιστολή:

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.
Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νίκος Ρωμανός
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Γιάννης Μιχαηλίδης

ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή μας».

Παιδαριώδεις και προκλητικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εξηγήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης και καλεί τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) να πάρουν θέση για την «ακροδεξιά στροφή» της κυβέρνησης.

«Οι εξηγήσεις του υπουργείου είναι το λιγότερο παιδαριώδεις και προκλητικές. Ποτέ, για παράδειγμα, δεν είδαμε παρόμοιες φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη ούτε, βέβαια, κανενός είδους ευαισθησία για τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως», υπογραμμίζεται, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία».

Στην παράλληλη σύνταξη δύο φορολογικών νομοσχεδίων προχωρούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με σκοπό τα τελικά κείμενα να είναι έτοιμα μέχρι τα μέσα Μαρτίου και πριν αποχωρήσει από την Αθήνα το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας.

Το θέμα εξετάσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της 14μελούς ειδικής επιτροπής αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, η οποία έχει αναλάβει να αποκρυσταλλώσει έως τον Απρίλιο τις τελικές προτάσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments