ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 02 Αυγούστου 2013
  • Views169

«Είμαι αθώα», είπε κλαίγοντας η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας και συνέχισε: «Έχω τρία παιδιά, αρνούμαι να πιστέψω ότι όλα αυτά για τα οποία κατηγορούν τον πατέρα μου είναι αλήθεια»

Δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου, είπε στην απολογία της στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Στην ανάκριση ήθελα να προστατεύσω τον πατέρα μου, με δική μου πρωτοβουλία, όσον αφορά την αγοραπωλησία του ακινήτου επί της οδού Κεφαλληνίας.Ήταν όμως λάθος μου που κατέθεσα ότι το τίμημα για το οικόπεδο επί της οδού Κεφαλληνίας 35, το κατέβαλα εγώ».

Με αυτά τα λόγια η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, κεντρικού προσώπου στη δίκη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Αρετή Τσοχατζοπούλου, προσδιόρισε με την απολογία της στο δικαστήριο, τη σχέση της με τον πατέρα της, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι αθώα.

«Αγαπάω τον πατέρα μου, τον εκτιμώ, δεν θα γίνω εγώ κατήγορός του», είπε η κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Με δάκρυα στα μάτια, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, μίλησε για τα τρία της παιδιά που όπως είπε σήμερα τιμωρούνται, αφού στερούνται την μητέρα τους και τόνισε ότι αρνείται να πιστέψει πως οι κατηγορίες που αποδίδονται στον πατέρα της είναι βάσιμες.

Κατά την άποψη της Αρετής Τσοχατζοπούλου δεν υπάρχει εικονικότητα στην αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους. «Είμαι αθώα», είπε κλαίγοντας και συνέχισε: «Έχω τρία παιδιά, αρνούμαι να πιστέψω ότι όλα αυτά για τα οποία κατηγορούν τον πατέρα μου είναι αλήθεια».

Παρών στη δικαστική αίθουσα καθόλη τη διάρκεια της απολογίας της είναι ο πατέρας της, Άκης Τσποχατζόπουλος, ο οποίος ακούει τα λεγόμενά της, άλλοτε με σκυμμένο κεφάλι και άλλοτε παρεμβαίνοντας.

Στην απολογία της η Αρετή Τσοχατζοπούλου, δέχτηκε όμως σειρά «δύσκολων» ερωτήσεων από τους εισαγγελείς της έδρας και κυρίως από την κυρία Γεωργία Αδειλίνη, η οποία επέμενε ιδιαίτερα στο να πληροφορηθεί τις απόψεις της Αρετής Τσοχατζοπούλου, για τον ρόλο του πατέρα της στην μεγάλη αυτή υπόθεσης διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, συνηγόρου υπεράσπισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου , ο οποίος τόνισε ότι η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να μετατραπεί σε κατήγορο του πατέρα της.

Πιο συγκεκριμένα στην απολογία της η Αρετή Τσοχατζοπούλου ανέφερε:

– ότι δεν υπάρχει εικονικότητα στην αγορά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το σπίτι στο οποίο και έμενε μέχρι να προφυλακιστεί. Όπως είπε το 2005 ο Ν. Ζήγρας την ενημέρωσε ότι το σπίτι που κατοικεί θα πουληθεί. Τότε εμφανίστηκε ο Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος και το αγόρασε. Εγώ εν τω μεταξύ έχω αρχίσει να αναζητώ ακίνητο για να το αγοράσω. Έχω μετρητά, έχω πουλήσει το κτίριο KNAUF για 2,5 εκατ. ευρώ ( σ. σ η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι μηχανικός). Λίγο αργότερα εμφανίζεται και πάλι ο Αστέριος Οικονομίδης και ενημερώνει ότι πουλάει στη Δεινοκράτους. Εγώ έμενα ήδη σε αυτό το σπίτι, το αγαπούσα και του είπα ότι θα το αγοράσω.

– Το παράπονό μου είναι πως ο πατέρας μου και ο Ν. Ζήγρας αν γνώριζαν όφειλαν να με προστατεύσουν.

– Για το οικόπεδο της Κεφαλληνίας 35, ήταν λάθος μου που είπα στον ανακριτή πως πλήρωσα το τίμημα αυτό, το έκανα με δική μου πρωτοβουλία γιατί ήθελα να προστατέψω τον πατέρα μου.

– Ο πατέρας μου μού είπε να αγοράσω το οικόπεδο, γίνεται το συμβόλαιο, εγώ όμως δεν του καταβάλω τα χρήματα γιατί μου είπε ότι έχει συνεννοηθεί με τον κ. Φ. Αρβανίτη μέχρι τότε ιδιοκτήτη του οικοπέδου.

– Δεν έχω βλάψει κανέναν, όλη αυτή η ιστορία γκρέμισε την υπόληψή μου, έχω παραχωρήσει στο Δημόσιο όλα τα ακίνητά μου για τα οποία έχω δουλέψει. Είμαι υπερήφανη για τη δουλειά μου και τον εαυτό μου.

– Πληρώνουν τα παιδιά μου, τρέχουν πίσω από το γιο μου στο σχολείο και τον φωνάζουν κλέφτη

Πρόεδρος: Αν κάνατε αυτοκριτική τί θα καταλογίζατε στον εαυτό σας;

Α. Τσοχατζοπούλου: Την αφέλεια μου

Πρόεδρος: Αφέλεια ως προς τι; Πάντως και εσείς την μπλέξατε λίγο την κατάσταση ως προς το ακίνητο της Κεφαλληνίας 35

Α. Τσοχατζοπούλου: Ήταν λάθος

Σφυροκόπημα από την εισαγγελέα 

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την εισαγγελέα της έδρας η οποία εστίασε ιδιαίτερα στην αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι θέλατε να προστατεύσετε τον πατέρα σας. Μήπως συνέβη το ίδιο και με την Δεινοκράτους;

Α. Τσοχατζοπούλου: Όχι

Εισαγγελέας: Εκείνο τον καιρό οι πραγματικές αξίες των ακινήτων ήταν διπλάσιες από τις αντικειμενικές. Θέλετε να δεχτούμε τώρα ότι τίμημα που δώσατε ήταν 450.000 ευρώ, όσο και η αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Α. Τσοχατζοπούλου: Ναι, αυτό το σπίτι είναι ένα κτίσμα προπολεμικό και λόγω της παλαιότητας του,  ήταν μειωμένη η τιμή του. Κάθε φορά που έβρεχε, κρατούσαμε λεκάνες γιατί έσταζε από το ταβάνι .

Εισαγγελέας: Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει να είναι το μοναδικό κτίσμα στην Ελλάδα, που θα αγοράστηκε στην αντικειμενική του αξία. Θέλατε να καλύψετε τον πατέρα σας;

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιδρώντας, για να προκαλέσει την εξής απάντηση της εισαγγελέως: «Αφήστε κύριε κατηγορούμενε την κόρη σας να μιλήσει και να πει αυτά που θέλει».

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, τόνισε στην απολογία της ότι δεν γνώριζε για την οικονομική κατάσταση του πατέρα της, πλην όμως όπως είπε, οι πολιτικοί συχνά έχουν ανθρώπους που τους στηρίζουν. Ακόμη, ανέφερε ότι η σχέση της με τον πατέρα της επιδεινώθηκε μέρα τον γάμο του με τη Βίκυ Σταμάτη και για δύο ολόκληρα χρόνια δεν είχαν επαφή.

– Δεν επισκέφθηκε ποτέ τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ότι για το γάμου του πατέρα της με τη Βίκυ Σταμάτη έμαθε από τις εφημερίδες

Εισαγγελέας: Βλέπετε εδώ συνεργάτες του πατέρα σας να κλαίνε, να λένε για εκείνον ότι τους κατέστρεψε. Εσείς τί έχετε να πείτε;

Α. Τσοχατζοπούλου: Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι κατηγορίες σε βάρος του πατέρα μου είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν θέλω να το πιστέψω. Αν γνώριζε, δεν θα με είχε προστατέψει για να μην είμαι τώρα εδώ;

Ακόμη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφέρθηκε και στον θείο της Ν. Ζήγρα, για να τονίσει ότι ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη σχέση μαζί του και ότι η μητέρα της Γκουτρούν Μολντενάουερ, θεωρούσε ότι επηρέαζε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο θέμα του διαζυγίου τους.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments