ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 29 Απριλίου 2013
  • Views358

Σε διαρροή αερίου οφείλεται σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο στο κέντρο της Πράγας, και από την οποία τραυματίσθηκαν δεκάδες άνθρωποι, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν κοντινά κτίρια, ανάμεσά τους και το Εθνικό Θέατρο της Τσεχίας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι τραυματίες είναι περίπου 40, ωστόσο η δημόσια τηλεόραση CT 24 έκανε λόγο για 55 τραυματίες.

«Περίπου 40 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Εχουν υποστεί επιπόλαια τραύματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιρίνα Ερνέστοβα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

«Υπολογίζουμε ότι ως και 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν», επιβεβαίωσε και ο Ζντένεκ Σβαρτς, επικεφαλής της υπηρεσίας νοσοκόμων της Πράγας. «Πρόκειται κυρίως για ελαφριά τραύματα, κοψίματα, μώλωπες, τραυματισμούς από κομμάτια γυαλιού. Εκτιμάμε ότι σοβαρά τραυματισμένοι δεν είναι πάνω από τέσσερις άνθρωποι», αλλά η εκτίμηση αυτή βασίζεται «στις πρώτες πληροφορίες» από το σημείο, πρόσθεσε.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κτίριο η πρόσοψη του οποίου βλέπει στον ποταμό Βλτάβα (όπως ονομάζεται το τμήμα του ποταμού Μολδάβα που διαρρέει την Τσεχία), μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το θέατρο του 19ου αιώνα. Ακούστηκε ως το κάστρο, περίπου 1,6 χλμ. μακριά. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε αέριο και πρόσθεσε πως στο κτίριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν περίπου 15 άνθρωποι. Στο κτίριο στεγάζεται μια γκαλερί ειδών τέχνης αλλά και τα γραφεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), η σχολή κινηματογράφου FAMU και η σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου του Καρόλου.

Νωρίτερα ένα στέλεχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας είχε δηλώσει πως γινόταν έλεγχος διότι οι αρχές φοβούνταν πως άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στο κτίριο. Το τμήμα της πρωτεύουσας γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Η έκρηξη έσπασε τζάμια σε κοντινά κτίρια, ανάμεσά τους και στο πολύ γνωστό Cafe Slavia.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments