ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Ιουνίου 2013
  • Views158

Την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας τα σημεία στα οποία υπήρξε διαφωνία για το θέμα της ΕΡΤ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενώ ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη δημόσια τηλεόραση.

Στο θέμα της ΕΡΤ έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που επιτρέπουν να συζητηθεί το μεγάλο θέμα της επαναθεμελίωσης της κυβερνητικής συνεργασίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την λήξη της συνάντησης των τριών αρχηγών, κρατώντας σαφείς αποστάσεις σε σχέση με τη στάση του Φώτη Κουβέλη. Ο Ευ. Βενιζέλος ήταν σαφής ότι τάσσεται κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών –αν και όπως είπε δεν τις φοβάται– αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό νέο πλαίσιο ενώ κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει και αυτή.

Να αποσυρθούν οι υπουργοί από την κυβέρνηση εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης κατά την συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε, κατά πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της ΚΟ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δικομματική κυβέρνηση και ανασχηματισμό. Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας). Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς. Στην συνεδρίαση συζητείται η στάση που θα τηρεί το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή, με εισήγηση από τον Φώτη Κουβέλη να αποφασίζεται η ψήφος κατά περίπτωση. Πάντως, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ δεν λείπουν οι διαφωνίες για την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στον Φώτη Κουβέλη. Χθες, ο Φώτης Κουβέλης μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε την ρήξη για το θέμα της ΕΡΤ και είπε ότι δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος παρά το γεγονός ότι όπως είπε η πρόταση που έκανε ήταν ικανή βάση ώστε να συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς. «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία. Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments