ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 24 Ιανουαρίου 2013
  • Views166

Ελεύθερος θα είναι πλέον ο γιος του «Big Mac» που είχε προφυλακιστεί πέρυσι στο πλαίσιο της υπόθεσης για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από την περίοδο που βρισκόταν στη διοίκηση της ΑΕΚ.

Με το βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αντικαθιστά την κράτηση του Στάυρου Ψωμιάδη με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα και επιπλέον με την καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 30 χιλιάδων ευρώ.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-bGCx4CQHBw[/tube]

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ανακρίτρια και Εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο της φυλακής στον γιο του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρο, που φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Αντίθετα ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της η κόρη του προφυλακισμένου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, Χριστίνα. Στην νεαρή επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά κυρίως υπεξαίρεση των ταμείων της ΑΕΚ, αναφέρεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή της οικογένειας Ψωμιάδη, που φέρεται να φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία καθώς αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με το εύρος της φοροδιαφυγής.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό να “ξεπλένουν” χρηματικά ποσά, προερχόμενα τόσο από υπεξαίρεση στην ΑΕΚ, όσο και από αποφυγή πληρωμής φόρων από επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η νομιμοποίηση παράνομων χρηματικών ποσών γινόταν μέσω μεσιτικού γραφείου, αλλά και μέσω ιπποδρομιακών αλόγων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments