ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 07 Ιουνίου 2013
  • Views161

Στην απόρριψη των εκτιμήσεων του ΔΝΤ περί νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση από την πλευρά της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός, μιλώντας στην επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, φέρεται να απέρριψε το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σόιμπλε είπε στους βουλευτές ότι τέτοιου είδους δεσμεύσεις έναντι της Αθήνας δεν έχουν αναληφθεί από τα κράτη της Ευρωζώνης.

Στην έκθεσή του για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, όπου επισημαίνονται σφάλματα και παραλείψεις, το ΔΝΤ παρέπεμπε σε απόφαση της Ευρωζώνης «να προχωρήσει μετά το 2014 σε περαιτέρω ελαφρύνσεις» των ελληνικών υποχρεώσεων.

Όπως φέρεται να δήλωσε ο Σόιμπλε, η εν λόγω ανακοίνωση δεν συνιστά δέσμευση για ενδεχόμενη απομείωση του ελληνικού χρέους. Πρόκειται απλά για μια ερμηνεία του ΔΝΤ, είπε ο Γερμανός υπουργός.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments