ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 18 Απριλίου 2013
  • Views175

Μια νέα κατάσταση στην Ελλάδα δημιουργεί η κυβερνητική απόφαση για την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και την αντικατάστασή τους από ισάριθμες προσλήψεις νέων. Πολλοί φοβούνται ότι θα ξαναζήσουμε καταστάσεις Πλ. Κλαυθμώνος (ονομάστηκε έτσι από το κλάμα των δημοσίων υπαλλήλων που απέλυε κάθε νέα κυβέρνηση για να προσλάβει δικούς της). 

Το εύκολο και το … πατροπαράδοτο  είναι να μοιραστούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης τις 15.000 προσλήψεις που θα αντικαταστήσουν τις ισάριθμες απολύσεις κρατικών υπαλλήλων. Το δύσκολο είναι να κάνουμε προσλήψεις με αξιοκρατία ακόμη κι αν επιστρατεύσουμε το ΑΣΕΠ (όλοι θυμούνται τι έγινε με τις περίφημες «γαλάζιες» προφορικές συνεντεύξεις).

Όταν μια χώρα καταντάει να την χλευάζουν ακόμη και οι τεχνοκράτες υπάλληλοι των δανειστών, όπως ο κ. Τόμσεν, με την παρατήρηση ότι «δέχεστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις, που είναι εύκολο, γιατί δεν μπορείτε να φορολογήσετε τους πλουσίους και να εισπράξετε τους φόρους τους…» δεν υπάρχει για τη χώρα χαμηλότερο στάδιο αναξιοκρατίας.

Με αυτά τα δεδομένα στη χώρα δίνεται μια εξαιρετική ευκαιρία. Ο πραγματικός εκσυγχρονισμός του κράτους είναι το βήμα που μας δίδεται να το κάνουμε αμέσως τώρα μέσω των απολύσεων και των προσλήψεων με αξιοκρατικά κριτήρια. Αφορά βέβαια στην ουσία του αποτελέσματος και όχι στις διαδικασίες θεωρώντας ότι το ΑΣΕΠ είναι εγγύηση αξιοκρατίας.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει απολύτως τίποτε που να μην είναι διαβλητό. Ακόμη κι αυτή η απόλυση των 15.000 (υπόδικων, κοπανατζήδων, αργόμισθων κλπ) κανείς δεν πιστεύει ότι γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με κάποιες ιδιαιτερότητες και κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην το ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα…

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments