ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 17 Ιουνίου 2013
  • Views482

ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Την ώρα που στην Κομοτηνή, εξελισσόταν η συναυλία αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συμφωνούν στις 2.600 απολύσεις στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, μαζεύτηκαν στα γραφεία τους και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να έρθουν σε αντιπαράθεση με κόσμο σε συγκεκριμένα στέκια.
Πρώτος τους σταθμός, το γνωστό αριστερό και αντιφασιστικό στέκι «Αλάβαστρον», όπου με την διακριτική παρουσία της αστυνομίας, διαπληκτίστηκαν με τους θαμώνες, τους προπηλάκισαν λεκτικά και πέταξαν ορισμένα κουτάκια μπύρας.
Αμέσως μετά, τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, συνεχίζοντας την πορεία τους με εμετικά συνθήματα κατά της αριστεράς, του ΚΚΕ των ομοφυλόφιλων και της μειονότητας, μέσω της οδού Νικολάου Ζωίδη και Αγίου Γεωργίου κατευθύνθηκαν στις 21:30 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante.
Εκεί έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση, καθώς –επαναλαμβάνουμε- η παρουσία της αστυνομίας ήταν ανύπαρκτη, σε αντίθεση με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες αντιφασιστικών οργανώσεων στην Κομοτηνή.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, πέταξαν στο κτίριο κροτίδες και πέτρες, αλλά αποκρούστηκαν από μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης που βρισκόταν στον χώρο για περιφρούρηση και τα οποία τους απώθησαν με πυροσβεστήρες και ξύλα στους γύρω δρόμους. Αμέσως βρέθηκαν στην περιοχή άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι απαίτησαν από τους αντιεξουσιαστές να απομακρυνθούν από το Adelante … όπου περιφρουρούσαν!!!
Μετά το συμβάν, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante, παραβρέθηκε πολύ κόσμος για συμπαράσταση, ανάμεσα τους και μέλη κομμάτων της αριστεράς, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους και καταδικάζοντας τις φασιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως για σήμερα το μεσημέρι στις 12, στην Παλιά Νομική του ΔΠΘ, γίνεται κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην δράση της Χρυσής Αυγής.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δυναμικό παρών έδωσε ο κόσμος της Κομοτηνής, στην συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο άλσος της Αγίας Παρασκευής, για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ο κόσμος απόλαυσε το μουσικό πρόγραμμα των καλλιτεχνών, ενημερώθηκε από τους εργαζομένους της ΕΡΑ Κομοτηνής για τις περαιτέρω δράσεις του, ενώ πήρε και στα χέρια του και διάβασε το απεργιακό φύλλο της «Αδέσμευτης Γνώμης».
Στην συναυλία συμμετείχαν οι Άγγελος Μουρβάτης, Χάρης και Χάρης, Χρήστος Χατζόπουλος, Γιάννης Παγκοζίδη, Βασίλης Βασιλάτος και ομάδα κρουστών από Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, Θανάσης Γκαϊφύλλιας και μαθητικά συγκροτήματα.

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ  ΣΕ ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΒΡΟ

Στις 20 συνολικά αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της χώρας συμπεριλαμβάνονται και τρεις της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Πρόκειται για τις πηγές που βρίσκονται στο Παρανέστι της Δράμας, στις Κρηνίδες της Καβάλας αλλά και στην Τραϊανούπολη στον Έβρο και οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.
Οι ιαματικές πηγές είναι 20 και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο διότι η Ελλάδα είναι μία χώρα μικρή σε μέγεθος αλλά με αμέτρητα φυσικά χαρίσματα και θα πρέπει όλο και περισσότερα από αυτά τα φυσικά χαρίσματα να γίνονται εκμεταλλεύσιμα.

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Ένωση Αγροτικών Ειδικευομένων Ιατρών Ροδόπης, συμμετέχει την Δευτέρα 17 Ιουνίου στην τρίωρη στάση εργασίας (12:00–15:00) και τα μέλη της συγκεντρώνονται στην πύλη του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και αμέσως μετά διαδηλώνουν στην Περιφέρεια.
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αντιστεκόμαστε στην διαρκή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων και της υποχρηματοδότησης – υποστελέχωσης που επιφέρει.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγωνιστεί πλάι μας, για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με υψηλής ποιότητας περίθαλψη και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το υγειονομικό και τεχνικό προσωπικό».

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments