ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΧΡΥΣΟΣ — 11 Απριλίου 2013
  • Views188

Αναχώματα έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι της Ιερισσού στη Χαλκιδική, μετά τις εξελίξεις με τη σύλληψη δυο ατόμων και την έφοδο της αστυνομίας χθες τα ξημερώματα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι κάτοικοι εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων από τους γύρω δρόμους.

Παράλληλα, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες όλο το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, Πέμπτη και Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση ενημέρωσης στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.  Στις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής, θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία με κεριά έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο θα συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Αστυνομικό Μέγαρο. Την Κυριακή, στις 11.00 το πρωί, την ώρα της απολογίας των δύο συλληφθέντων, θα κάνουν συγκέντρωση και πάλι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, αναστέλλεται, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η λειτουργία του αστυνομικού τμήματος Ιερισσού στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, το αρχηγείο επισημαίνει πως λόγω των σοβαρών φθορών που προκλήθηκαν σήμερα το πρωί από κατοίκους της περιοχής, τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στον εξοπλισμό, είναι αδύνατη πλέον η χρήση του ως αστυνομική υπηρεσία. «Το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, που αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

voria.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments