ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 17 Απριλίου 2012
  • Views167

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=YBDTc_3teUs[/tube]

Η συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και ΔΕΠΑ τέθηκε σε ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο, και πλέον η παροχή φυσικού αερίου έχει αποκατασταθεί στα προβλεπόμενα για την απρόσκοπτη παραγωγή αμμωνίας επίπεδα. Παράλληλα με το φυσικό αέριο, η διοίκηση της ELFE ΑΕ δείχνει να βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς αναζητάει λύσεις και για τις υπόλοιπες απαιτούμενες πρώτες ύλες, με τα πρώτα φορτία πρώτων υλών να αναμένονται μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Οι εξελίξεις αυτές έχουν καθησυχάσει, ως ένα βαθμό, τους εργαζομένους της βιομηχανίας, οι οποίοι ωστόσο περιμένουν περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά και οικονομική συνέπεια από την διοίκηση της βιομηχανίας.

Μια από αυτές τις απαραίτητες πρώτες ύλες για την ΒΦΛ είναι και ο φωσφορίτης. Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η εύρεση φωσφορίτη είχε αποτελέσει γρίφο για δυνατούς λύτες, καθώς ο καλύτερος φωσφορίτης στον κόσμο προέρχεται από την Συρία. Όμως οι σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων μηνών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει, όπως ήταν φυσικό, μεγάλα προβλήματα στην προμήθεια φωσφορίτη από την Συρία. Όπως, όμως, παρατηρούν και οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας, φωσφορίτης καλής ποιότητας υπάρχει και αλλού.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΒΦΛ αποτελεί έναν άκρως ελκυστικό προορισμό για πολλούς υποψηφίους επενδυτές. Πριν από ένα μήνα είχαμε την επίσκεψη οικονομικών παραγόντων από την Ρωσία, ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας εκπρόσωποι εταιρειών γαλλικών συμφερόντων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments