ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 01 Ιουνίου 2013
  • Views315

Αποζημιώσεις θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους παραγώγους  ΑΜ-Θ

Αποζημιώσεις ύψους 6,1 εκατ. Ευρώ κατέβαλε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, ο ΕΛΓΑ σε 6.408 παραγωγούς.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, αμπέλια και πατάτες, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

 

O φορέας διαχείρισης αναζητά την τουριστική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου. Ημερίδα με επαγγελματίες του τουρισμού

Την αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πόρων για την τουριστική ανάπτυξης της περιοχής αναζητά ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας.
Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Φορέα, στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, στο Πόρτο Λάγος,  ημερίδα με στόχο την παρέμβαση των επιχειρηματιών του τουρισμού από τις περιοχές του Εθνικού Πάρκου, για την τουριστική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Φορέα Μάνος Κουτράκης, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της υλοποίησης σχετικού έργου, προχωρά ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική  αξιοποίηση των φυσικών πόρων, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού. Όπως πρόσθεσε, ο σχεδιασμός αυτός, εξαρτάται απόλυτα από το βαθμό συνεργασίας των φορέων της αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και αξιοποίηση του φυσικού κάλλους για ένα ενιαίο τουριστικό πακέτο, κάτι που διαπνέει τις απόψεις και της Περιφέρειας, όπως είπε.

Αναθέρμανση της σχέσης  του Δήμου Θάσου με τους Γερμανούς τουρίστες και προώθηση των τοπικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας

 

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θάσου, δηλαδή τον τουρισμό και τα προϊόντα της ελιάς, του ελαιόλαδου, το μέλι και το λευκό μάρμαρο, παρουσίασε χθες στην αποστολή των Γερμανών πολιτικών και επιχειρηματιών, που επισκέφτηκαν το νησί, ο δήμαρχος, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Ο τουρισμός είναι η «αιχμή του δόρατος» για την οικονομία της Θάσου, ωστόσο, ο στόχος της διοίκησης του Δήμου και των τοπικών φορέων, είναι η προώθηση των προϊόντων που προαναφέρθηκαν. Στη συνάντηση εργασίας που έγινε το πρωί, ο Κ. Χατζηεμμανουήλ ενημέρωσε τους Γερμανούς επισκέπτες και τον Χανς Φούχτελ, υφυπουργό Εργασίας, για τα εναλλακτικά είδη τουρισμού που προσφέρει η Θάσος. Όπως είπε στον «Κ.Τ.», τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκαν σημαντικά οι υποδομές στον τομέα αυτό και πλέον, η Θάσος μπορεί να φιλοξενήσει τουρίστες που αναζητούν κάτι περισσότερο από τον ήλιο και τη θάλασσα. Όσον αφορά τα τοπικά προϊόντα, ο Κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στις ευεργετικές ιδιότητες κάποιων από αυτά, όπως του ελαιόλαδου και του μελιού. Οι Γερμανοί έδειξαν ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά και για το περίφημο λευκό θασίτικο μάρμαρο, που εξάγεται σε μεγάλες χώρες της Ασίας και όχι μόνο. Ο δήμαρχος Θάσου συζήτησε με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και το δήμαρχο μιας γερμανικής πόλης, που συμμετείχε στην αποστολή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments