ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 22 Φεβρουαρίου 2013
  • Views406

Παραμένει απλήρωτο το ΚΤΕΛ Σερρών για την καθημερινή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και το χρέος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλε το υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κοινοποίησε στα συναρμόδια υπουργεία, από τις συμβάσεις που μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για το έτος 2011-2012, ενώ για το τρέχον έτος δεν έχει καταβληθεί το παραμικρό ποσό.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στο εξώδικο “μέχρι σήμερα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών ΑΕ” έχει ουσιαστικά πιστώσει το Ελληνικό Δημόσιο, με αποπληρωμή του Φ.Π.Α. για τα ποσά των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών.

Όπως τονίζει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σερρών Θ. Γιαννακόπουλος «ήδη έχουν εκταμιευθεί χρήματα και υπάρχουν προς άμεση διάθεση, αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους της δαπάνης μεταφοράς μαθητών του παρελθόντος έτους, αλλά για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί και δεν σχετίζονται με τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εμφανίζεται ότι υπάρχει αδυναμία είσπραξης των διατεθέντων χρημάτων που αφορούν μέρος μόνον των οφειλών του παρελθόντος οικονομικού έτους».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments