ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑ — 04 Ιουνίου 2013
  • Views186

Τραγικές στιγμές ζει μια οικογένεια της Πάτρας από προχθές το απόγευμα (02-06-2013), όταν η 11χρονη Σάρα έπεσε λιπόθυμη την ώρα που παρακολουθούσε τηλεόραση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τίποτε δεν έδειχνε ότι το υγιέστατο και υπερδραστήριο κοριτσάκι θα έδινε μάχη για τη ζωή του σε κλίνη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ λόγω εκτεταμένης αιμορραγίας στον εγκέφαλο. 

Η κατάσταση φαίνεται πως προήλθε από ανεκδήλωτη, μέχρι την τραγική στιγμή, δυσπλασία των αγγείων. Γεννετική ανωμαλία η οποία μπορεί να μην εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η περιπέτεια για την 11χρονη Σάρα και την οικογένειά της, που είναι αλβανικής καταγωγής, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής.

Η μικρή παρακολουθούσε τηλεόραση, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με το dete.gr, η οικογένειά της άμεσα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο και τη μετέφερε αρχικώς στο Καραμανδάνειο που εφημέρευε. Οι γιατροί που την υποδέχτηκαν διαπίστωσαν την άσχημη κατάστασή της κι αφού τη διασωλήνωσαν, το παιδί διακομίστηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

«Οταν το κοριτσάκι ήρθε σ’ εμάς, το σταθεροποιήσαμε κι εν συνεχεία του κάναμε επείγουσα μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστώσουμε το αίτιο της κατάστασής του. Δυστυχώς ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πολύ άσχημη εικόνα, καθώς ο εγκέφαλος, λόγω αιμορραγίας, είχε πλημμυρίσει στο αίμα» περιγράφει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η κατάσταση της μικρής ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Δείτε το βίντεο του dete.gr…

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments