ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 07 Ιουνίου 2013
  • Views99

«Κακή μνήμη» επικαλέστηκε στην κατάθεσή του ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δικαιολογώντας τα όσα αρχικά είχε υποστηρίξει περί άτυπης και ανεπίσημης προσπάθειας προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, για να φθάσει η Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από το γαλλικό έγγραφο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη Λίστα Λαγκάρντ, προέκυπτε ότι η διαδικασία ήταν τυπική και επίσημη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «κακή μνήμη» επικαλέστηκε ο κ. Πλασκοβίτης και σε άλλες πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, όσο και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε να ελεγχθεί για ψευδορκία ο μάρτυρας.

«Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεση του», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Εξάλλου, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει από την Προανακριτική όλο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να το μελετήσει πριν καταθέσει ενώπιον των μελών της.

Την ίδια μέρα αναμένεται να έχει φθάσει στην Επιτροπή και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments