• Views169

Απεριόριστες δόσεις για τους μικροοφειλέτες

Απεριόριστες δόσεις για τους μικρο-οφειλέτες προβλέπει το σχέδιο του υπουργείο Οικονομιών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όσοι χρωστούν έως 5.000 ή 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή της Κυριακής”, θα αποπληρώσουν την οφειλή ανάλογα με τις δυνατότητές τους, χωρίς ελάχιστο όριο καταβολής. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τα μέσα να πληρώσουν την υποχρέωση, ενώ, όσοι οφείλουν πάνω από 50.000, ευρώ θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις μόνο με υπογραφή λογιστή και συνεγγυητές. Για τους οφειλέτες άνω των 300.000 ευρώ θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίζουν και εμπράγματες εξασφαλίσεις. Παράλληλα στη νέα ρύθμιση προβλέπεται και μείωση των προσαυξήσεων, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής.
Οι εν λόγω μειώσεις θα αρχίζουν από 20%, για όσους καταβάλλουν τα χρέη σε 48 δόσεις, και θα κλιμακώνονται έως και 50% για όσους πληρώσουν τα χρέη τους σε μια δόση.

Αποκλεισμένο το αστυνομικό μέγαρο στις Σκουριές

Αποκλεισμένο είναι το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει τοποθετήσει κλούβες έξω από το κτίριο, για να μην επιτρέψει την πρόσβαση στους διαδηλωτές που συγκεντρώνονται αυτή την ώρα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δύο κατοίκους της Ιερισσού που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για την επίθεση στο εργοτάξιο της “Ελληνικός Χρυσός”, στις Σκουριές.
Στον φραγμό που έχουν δημιουργήσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έφτασαν οι διαδηλωτές που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Μοναστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης προς τους δύο συλληφθέντες, από την Ιερισσό.

Ο Δ. Κουτσούμπας ο νέος γγ του ΚΚΕ

Μετά από 22 χρόνια η Αλέκα Παπαρήγα, αποχωρεί από το τιμόνι του ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ, εξελέγη ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

 

Ανατροπές για 40,000 δημοσίους υπαλλήλους

Από δύο διαφορετικές «δεξαμενές» θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μειώσει το προσωπικό στο Δημόσιο. Συνολικά μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει 150.000, αν και ο Αντ. Μανιτάκης εκτιμά ότι με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός θα φτάσει τις 180.000. Ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως δεν συνδιάζονται οι απολύσεις που αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η πρώτη «δεξαμενή» αφορά τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων οι οποίοι θα προέλθουν από τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και δημοσίων οργανισμών. Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό θα αφορά τους επίορκους όπως και εκείνους για τους οποίους υπάρχουν εναντίον τους αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια καθώς τα δευτεροβάθμια όπως όλα δείχνουν θα καταργηθούν. Ακόμα θα κόβεται άμεσα η μισθοδοσία σε όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν απολυθεί 4.000 υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 11.000 έως το τέλος του 2014.

Ανακοινώνει το νέο του κόμμα ο Λοβέρδος

 

Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα θ’ ανακοινώσει τη Δεύτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος. «Το όνομα του κόμματος δεν θα είναι ΡΙΚΣΣΥ, γιατί η σύγκρουση με το παρελθόν έγινε. Το όνομα θα είναι ελπιδοφόρο», προανήγγειλε ο κ. Λοβέρδος. Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών δήλωσε ότι το νέο κόμμα θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές, ωστόσο ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία της δημοκρατικής παράταξης και για αυτό επιβάλλονται οι συνεργασίες.

 

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments