ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΥΓΕΙΑ — 17 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views398

Στα όρια τους φτάνουν οι γιατροί του νοσοκομείου καβάλας με τις απλήρωτες εφημερίες, το πιεστικό πρόγραμμα εφημεριών και την γενικότερη υποβάθμιση της υγείας, με κλινικές που κλείνουν ή υπολειτουργούν και τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Μετά τι συσκέψεις που είχαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας σήμερα προχώρησαν σε πιο δυναμική κινητοποίηση απεργώντας με πορεία στους χώρους του νοσοκομείου.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=zmv9ejAWESs[/tube]

Η συνέχεια για τους γιατρούς του νοσοκομείου δόθηκε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Δημ. Παπαδόπουλου όπου μετέβησαν για να διαμαρτυρηθούν έντονα για την κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο διοικητής τα άκουσε για τα καλά αφού οι οργισμένοι γιατροί στρεφόντουσαν κατά δικαίων και αδίκων με το κλίμα να είναι έντονα φορτισμένο καθώς οι γιατροί φώναζαν πως η αναξιοπιστία του κράτους τους δημιουργείς σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Ο διοικητής προσπαθούσε μάταια να τους ηρεμήσει ενώ οι γιατροί απαιτούσαν να έρθει στη θέση τους, παραμένοντας απλήρωτος, δουλεύοντας σε διαφορετικά πόστα από αυτά που τους έχουν οριστεί και αντιμετωπίζοντας την οργή του κόσμου για την κατάντια της υγείας.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=ecB08Eig-bM[/tube]

Απογοήτευση όμως επικρατεί και στους απλούς πολίτες της καβάλας για την κατάσταση στην υγεία, τα ιατρεία που ακυρώνονται, τις απεργείες των γιατρών, τις ελλείψεις ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού και τα φάρμακα που αναγκάζονται να πληρώνουν από τη τσέπη τους όταν οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία 56χρονη η οποία περιμένει για καιρό αποτελέσματα από το τεστ παπανικολάου για να διαγνωσθεί εάν όντως έχει καρκίνο ή όχι όπως αρχικά της είχαν πει οι γιατροί.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=l1e7ccNF8ak[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments