ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 06 Απριλίου 2013
  • Views202

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα ένας 40χρονος κι ένας 52χρονος οι οποίοι εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους έπαιρναν τεράστια χρηματικά ποσά υποσχόμενοι χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες, και με την ψεύτικη ιδιότητα των υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι ήταν δήθεν υπεύθυνοι για τη διαχείριση προγράμματος κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.-Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, τους έπειθαν να τους δώσουν χρηματικά ποσά, ύψους 12.807 ευρώ, προκειμένου να υπαχθούν στα εν λόγω προγράμματα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε γραφείο που διατηρούσαν οι συλληφθέντες στην Καλλιθέα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε σαν κατοικία ο 40χρονος και στην κατοικία του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Υλικοτεχνικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επαγγελματικά εκτυπωτικά μηχανήματα, είδη εξοπλισμού γραφείου
– 42 συμβάσεις έργου, υποψήφιων «πελατών»
– Πλήθος αποδείξεων είσπραξης τραπεζικών επιταγών σε ονόματα διάφορων πελατών
– Πλήθος εγγράφων που αφορούν σε αναλύσεις υπό εξέλιξη έργων υποψήφιων «πελατών» μαζί με δικαιολογητικά
– Βιβλιάρια καταθέσεων
– Διάφορα μέσα αποθήκευσης ψηφιακού υλικού (σκληροί δίσκοι, usb)
– 6 πιστωτικές κάρτες
–  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
– Χρηματικό ποσό -350- ευρώ

car

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση πλήθους πολιτών, από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 311.037,62 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν από τα συγκεκριμένα άτομα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments