ΑΠΟΨΕΙΣ — 01 Ιουλίου 2013
  • Views269

Δημητρακάκης Γεώργιος Μαθηματικός – Αντιφίλιπποι Καβάλας

Απορώ και εξανίσταμαι  για τη μη τοποθέτηση Καβαλιώτη Βουλευτή στο Υπουργικό Συμβούλιο.

 Από ολιγοστό αριθμό υπουργών που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Σαμαράς πάλι υπερέβη τον αριθμό κατά πολύ, μήπως για να ικανοποιηθούν βουλευτές ή να εκπροσωπηθούν περισσότεροι νομοί, ή μήπως για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του κόμματος του 6,5 %;

 Σχεδόν κάθε προηγούμενη κυβέρνηση είχε την εκτίμηση στο νομό Καβάλας και στους ψηφοφόρους του να τοποθετεί κάποιον εκπρόσωπο της στο κυβερνητικό σχήμα, την εποχή του αείμνηστου  Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και μετέπειτα του Ανδρέα Παπανδρέου  τοποθετήθηκαν υπουργοί που άλλαξαν θετικά  το Καβαλιώτικο τοπίο και πανελλαδικά  πολλούς τομείς.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής από κάποιον συντοπίτη μας ότι παραπονιούνται οι Καβαλιώτες, απάντησε: «Δύο υπουργούς τους προσέφερα, τι περισσότερα θα μπορούσα να τους κάνω;».  Δείχνοντας, τι βάρος έχει για ένα νομό η εκπροσώπηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο – ήταν όμως Μακεδόνας, συντοπίτης μας.

Ας  γυρίσουμε λίγο στο παρελθόν, από αυτά που ακούμε από τους συντοπίτες μας: Πριν τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, όχι μόνο δεν τολμούσαν να τοποθετήσουν υπουργό σε Κυβέρνηση από τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά ούτε δημόσιο υπάλληλο σε καίρια θέση . Να περάσει κάποιος σε ανώτατες στρατιωτικές σχολές;  ήταν όνειρο απατηλό , όλοι έπρεπε να είναι κάτω από το «αυλάκι».

 Την προηγούμενη φορά είχαμε την τιμή να τοποθετηθεί ως Υφυπουργός Εργασίας ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, που κρίθηκε  και τιμήθηκε πολλές φορές  από τον Καβαλιώτικο λαό για την προσφορά του στο νομό Καβάλας. Υπουργείο γι’ αυτή τη συγκυρία που ισοδυναμεί με «ηλεκτρική καρέκλα»,  Υπουργείο που αναρωτιέσαι αν τον έβαλε για να τον κάψει ή για να τον αναβαθμίσει. Γιατί από ότι ακούω από το περιβάλλον του Υπουργείου που κατείχε, πάντα ήταν προετοιμασμένος σε όλα τα θέματα με τις συναντήσεις που είχε, ήταν αγαπητός στο προσωπικό του υπουργείου του, με τους συνεργάτες του  και σε όλη την Ελλάδα, ασχέτως αν άλλοι έφεραν αυτή τη δυσανεξία στο τόπο με την απότομη αλλαγή τους. Δούλευε σκληρά για το αντικείμενό του και την Ελλάδα γενικώς. Πηγές μου από το υπουργείο λένε ότι βρήκαν ένα άνθρωπο να συνεργαστούν για τη πρόοδο του τόπου και να λυθούν χρόνια προβλήματα. Γενικώς πιστεύω  η  μη παραμονή του δεν κρίθηκε από την απόδοσή του – η οποία ήταν αντιστρόφως ανάλογη της επιτυχίας και της εκτίμησης που έτυχε.

Από ό,τι είδα τα βιογραφικά Υπουργών και Υφυπουργών, τοποθετήθηκαν υφυπουργοί από την ίδια εκλογική περιφέρεια και των δύο κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση,  ως αντίβαρο;  γι’ αυτό κάηκε  ο κ Παναγιωτόπουλος γιατί δεν υπήρχε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα;

Αυτό πρέπει να είναι προς γνώση και συμμόρφωση γενικώς των ψηφοφόρων της Καβάλας από πλευράς του κόμματος της ΝΔ;  Είναι μια τιμωρία των ψηφοφόρων του νομού Καβάλας  από πλευράς κ.  Σαμαρά,  γιατί δεν έβγαλαν  οι Καβαλιώτες βουλευτή από το άλλο κόμμα της συγκυβέρνησης;

Δεν εμπνέει καθόλου η  προοπτική  κάποιοι άνθρωποι που συντέλεσαν  στο μέγιστο στο βούλιαγμα της χώρας να είναι σήμερα σε κυβερνητικές θέσεις εξαιτίας της δικομματικής κυβέρνησης.

Ακόμη είναι δυνατόν να τοποθετούνται πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι σε υπουργικούς θώκους λες και είναι μια ομάδα που έχει μόνο αυτή τις δυνατότητες διοίκησης;  κάτι που αποδείχθηκε λάθος, γιατί πρωτοκλασάτα στελέχη σε προηγούμενες κυβερνήσεις που το έπαιζαν μελλοντικοί πρωθυπουργοί,  οι μετέπειτα αρχηγοί  τους έθεσαν και εκτός κόμματος . Η συνεχής διαδρομή τους σε υπουργεία τους έκανε αλαζόνες και μάλιστα αυτοί έριξαν και κυβερνήσεις.

Ας ελπίσουμε σε μελλοντικό ανασχηματισμό να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Print Friendly

Μετά το αγγελιόσημο…

Μετά το αγγελιόσημο…

Σεπτέμβριος 23, 2016
Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Σεπτέμβριος 01, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments