ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 18 Φεβρουαρίου 2013
  • Views158

Σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, στην περιοχή της Μαυροράχης, προχώρησαν από νωρίς το πρωί κάτοικοι και δημοτική αρχή του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.Λόγω της κινητοποίησης, δεν επιτρέπεται η είσοδος των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ παρά μόνο στα οχήματα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από λαϊκές αγορές και σχολεία. Αποτέλεσμα είναι, οι κάδοι των απορριμμάτων στις γειτονιές να παραμένουν γεμάτοι.

Την απόφαση για κλείσιμο του ΧΥΤΑ έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, θα είναι συμβολικός και θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα.

“Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με τα σκουπίδια όμως μας αναγκάζουν να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Προχωρούμε σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ μόνο για σήμερα και οι εξελίξεις θα δείξουν εάν θα συνεχίσουμε. Περιμένουμε να δεσμευτούν οι αρμόδιοι για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ και να προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός”, δήλωσε ο κ.Αναστασιάδης.

Ο ίδιος προειδοποιεί πως, εάν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, θα ακολουθήσει νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επ αόριστον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments