ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 15 Ιανουαρίου 2013
  • Views156

Μεγάλη προσοχή απαιτείται, πλέον, στις αγορές μέσω διαδικτύου, καθώς (όπως έχει παρατηρηθεί πολλάκις στο παρελθόν) δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που παραμονεύουν και αναζητούν συνεχώς τρόπους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστα θύματα προς ιδίον όφελος. Μια τέτοια περίπτωση εξαπάτησης εξιχνιάστηκε στην Καβάλα, με την σύλληψη ενός 23χρονου ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε χρήματα από έναν 21χρονο προκειμένου (δήθεν) να πουλήσει ένα κινητό τηλέφωνο μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα και με το δελτίο τύπου της Α.Δ. Καβάλας,

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας  Καβάλας, μια υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που είχε διαπραχθεί σε βάρος 21χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 23χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, την 13-8-2012, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες,  εξαπάτησε 21χρονο ημεδαπό, πείθοντας τον να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 295 Ευρώ, για αγορά κινητού τηλεφώνου, το οποίο διέθετε προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments