ΚΑΒΑΛΑ — 11 Φεβρουαρίου 2013
  • Views236

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο την ανακοίνωση της «Συμπαράταξης Πολιτών» για τα όσα συνέβησαν τόσο κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο.

Η «Συμπαράταξη Πολιτών» και ο επικεφαλής της Άρης Βέρρος δεν έχουν διδαχθεί από την πολιτική ιστορία της Αριστεράς και τα όσα υπέστησαν τα περισσότερα στελέχη της στο παρελθόν εξαιτίας του διαχωρισμού των Ελλήνων σε καλούς και μιάσματα. Δυστυχώς, αυτή τη φορά σε μια προσπάθεια διχασμού της τοπική κοινωνίας διαχωρίζουν του Καβαλιώτες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος, είναι μνημονιακός ο Δικηγορικός Σύλλογος που πραγματοποίησε αποχή για ένα ολόκληρο χρόνο; Είναι μνημονιακός το Εργατικό Κέντρο, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και όλοι οι άλλοι τοπικοί φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Σαββάτου; Τι εξυπηρετούν αυτοί οι διχασμοί;

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κατά την τελευταία συνεδρίασή του εξέφρασε την ομόθυμη υποστήριξή του στην επιθυμία της άτυπης συντονιστικής επιτροπής φορέων σχετικά με τη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δε συναίνεσε στην πρόχειρη και βιαστική διοργάνωση ενός πανγκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου που λόγω πλημμελούς οργάνωσης θα έκανε ρεζίλι την Καβάλα πανελληνίως.

Ένας έμπειρος δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα δεν κρατούνται πρακτικά οπότε και δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Ως εκ τούτου δεν υπήρξε καμία ομόφωνη απόφαση του Σώματος όπως με ευκολία ή πιθανόν και με άγνοια υποστηρίζει ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών».

Μήπως λοιπόν πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο μοναδικός σκοπός του δήθεν παγκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου ήταν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις των αγροτών και ουσιαστικά να τις καπελώσουν προς εξυπηρέτηση ίδιων πολιτικών συμφερόντων;

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments