• Views345

Απάντηση στον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνο Σιμόπουλο, έδωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, σε ότι αφορά τις δηλώσεις του πρώτου για την κατασκευή νοσοκομείου στην Κομοτηνή.

Ο κ. Σιμόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξη τύπου ανέφερε πως η δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή θα αποδυναμώσει το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Ο αποχωρών πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ τόνισε πως «θα πρέπει να δούνε κάποιοι που ασχολούνται με τη γεωγραφία της υγείας τις πραγματικές σκοπιμότητες λειτουργίας των νοσοκομείων στην περιφέρεια.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα νοσοκομείο σαν της Αλεξανδρούπολης και να διοχετεύονται 65 εκ. ευρώ για να χτίζεται ένα άλλο νοσοκομείο στην Κομοτηνή. Ειδικά την στιγμή που το ΠΓΝΑ έχει πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες».

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής, ο οποίος σχολιάζοντας τα παραπάνω, είπε ότι «θα μπορούσα να αντιληφθώ την λογική της θέσης που πήρε ο κ. Σιμόπουλος, εάν σκοπεύαμε στην Κομοτηνή, το νέο νοσοκομείο να είναι ανταγωνιστικό του Πανεπιστημιακού της Αλεξανδρούπολης.

 

«Ελευθέρια» ψυχής και όχι ανάγκης οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής

Το πρόγραμμα των φετινών «Ελευθερίων» της Κομοτηνής, παρουσίασαν την Δευτέρα 29 Απριλίου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και οι συνεργάτες του στην ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσσα Λιβεριάδου και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων, για μία ακόμη χρονιά, θα είναι πολύ χαμηλό και οι φετινές εκδηλώσεις θα στηριχτούν κατά πολύ στην εθελοντική προσφορά δημοτών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος των «Ελευθερίων Θράκης 2013», δεν θα ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης τόνισε πως «αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΔΚΕΠΠΑΚ, στους δημότες και στους συλλόγους που μετέχουν αφιλοκερδώς και γι’ αυτό τον λόγο αξίζει να τιμήσουμε τις εκδηλώσεις».

 

Που μετακινούνται οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, τα οριστικά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, λόγω κατάργησης των θέσεών τους δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 1/2013 Ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εκδόθηκαν μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:

• Οριστικός ενιαίος πίνακας κατάταξης (κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας)
• Αλφαβητικός οριστικός ενιαίος πίνακας βαθμολογίας και κατάταξης
• Οριστικός πίνακας διάθεσης (αλφαβητικός)
• Οριστικός πίνακας διάθεσης (ανά φορέα υποδοχής)

Οι πίνακες απεστάλησαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου ο υπουργός να εκδώσει τη σχετική απόφαση μετάταξης.

Κανονικά θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2014

Παρά το όσα ακούστηκαν τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά την μετάθεση των εκλογών της Αυτοδιοίκησης για ένα έτος, ο προγραμματισμός δεν αλλάζει κι έτσι τον Μάιο του 2014 στήνονται κάλπες.

Σε συνομιλία που είχαμε πρόσφατα με κυβερνητικό στέλεχος, μας τόνισε πως υπήρχαν σκέψεις για μετάθεση των εκλογών, αλλά εκτός από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, υπάρχει πλέον δυσαρέσκεια για το θέμα και στα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με την πηγή μας, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που σκέφτονται ήδη την «μεταπήδηση» τους στην αυτοδιοίκηση, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν την καθημερινή κοινωνική κατακραυγή και μία θέση σε δήμο ή περιφέρεια … θα τους έδινε άλλο πολιτικό αέρα!

Αν επαναληφθούν τα σενάρια, θα είναι η δεύτερη άρνηση του Αντώνη Σαμαρά στον Βαγγέλη Βενιζέλο, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει και θέλει πάση θυσία την μετάθεση των εκλογών. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη έχει να κάνει με την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην υπάρχει στον ανασχηματισμό που έρχεται, αντιπρόεδρος στο κυβερνητικό σχήμα, θέση που «φλέρταρε» ο κ. Βενιζέλος.

Οι πληροφορίες μας διασταυρώνονται, καθώς αυτοδιοικητικός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που αποσκοπούσε στο να γίνουν οι εκλογές το 2015, μας μετέφερε πως και η δική του ενημέρωση είναι πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, το πολύ με μία μικρή μετάθεση 3 – 4 μηνών.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments