ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 05 Αυγούστου 2013
  • Views155

«Εντελώς αβάσιμοι ισχυρισμοί» του απαντά ο Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου

Σε δηλώσεις και σε δημοσιεύματα αναζητούν στήριγμα οι δικηγόροι του πρώην υπουργού εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη ώστε να αποτρέψουν την έκδοση του στην Ελλάδα. Το Δικασυτήριο Λεμεσού στις 21 Αυγούστου θα ανακοινώσει την απόφαση του, αφού σήμερα άκουσε τόσο τις ενστάσεις των δικηγόρων του κ. Μιχαηλίδη όσο και τις τοποθετήσεις της Γενικής Εισαγγελίας.

Ο εκ των δικηγόρων του Ντίνου Μιχαηλίδη,  Ευστάθιος Ευσταθίου, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις αξιωματούχων, που όπως υποστήριξε υπήρξαν καταλυτικές κατά των δικαιωμάτων του Ντίνου Μιχαηλίδη, καθώς άφηναν να νοηθεί  ότι είναι ένοχος και προέτρεπαν στην άμεση τροποποίηση του 7ου άρθρου του συντάγματος που επιτρέπει την έκδοση Κυπρίων στο εξωτερικό και για αδικήματα που διαπράχθηκαν πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Ο δέυτερος δικηγόρος του κ. Μιχαηλίδη, Αλέκος Ευαγγέλου, υποστήριξε πως το νέο ευρωπαϊκό ένταλμα πρέπει να ακυρωθεί γιατί είναι παράνομο και πως η εκτέλεση του παραβιάζει το δικαίωμα του πελάτη του για μια δίκαιη δίκη, ενώ αμφισβήτησε την αναδρομικότητα της πρόσφατης τροποποίησης του συντάγματος.

Ο Σάββας Μαμαντόπουλος, ο τρίτος δικηγόρος του κ. Μιχαηλίδη, κάλεσε το δικαστήριο να εξετάσει σοβαρά κατά πόσο θα καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του εάν εκδοθεί στην Ελλάδα, αφού όπως είπε, αυτό θα σημαίνει άμεση προφυλάκιση του, μέχρι και 18 μήνες, γεγονός που δεν θα του επιτρέψει να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, για τα αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε. Αναφέρθηκε ακόμη σε «απάνθρωπες και εξευτελιστικές» συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα, λόγω του μεγάλου αριθμού κρατουμένων και των παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων και ζήτησε την παραμονή και εκδίκαση του Ντίνου Μιχαηλίδη στην Κύπρο.

Η Γενική Εισαγγελία απαντώντας σημείωσε πως, η τροποποίηση του συντάγματος δεν έγινε με στόχο να ικανοποιηθεί το αίτημα για έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη και πως δεν υπήρξε καμία συνωμοσία μεταξύ του Εφετείου Αθηνών και της κυπριακής Βουλής.

Απέρριψε επίσης ως «εντελώς αβάσιμους» τους ισχυρισμούς για τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα και σημείωσε πως ο κ. Μιχαηλίδης θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να θέσει τα όποια ζητήματα ήγειραν οι δικηγόροι του, εφόσον εκδοθεί, ενώπιον της δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη διαδικασία για τον υιό του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλη, θα συνεχιστεί στις 12 Αυγούστου, με αγόρευση της Γενικής Εισαγγελίας και της υπεράσπισης.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments