ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 30 Δεκεμβρίου 2012
  • Views233

Τα κοσμικά κάστρα πέφτουν το ένα μετά το άλλο καθώς η οικονομική κρίση έχει «βουλιάξει» την κτηματαγορά και έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους να αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα που διαθέτουν, όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στην Αράχοβα, όπου σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, από το 2010 έως σήμερα παρατηρείται υποχώρηση των τιμών πάνω από 50%, Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νεόδμητα σπίτια πωλούνται πλέον ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ., έως 3.000 ευρώ/τ.μ. για τα πολύ ακριβά, ενώ υπάρχουν μεταχειρισμένες κατοικίες που προσφέρονται με 740 ευρώ το τ.μ.

Τα ελληνικά και ξένα μεσιτικά γραφεία και οι ιστοσελίδες έχουν γεμίσει από αγγελίες πώλησης κατοικιών στον Παρνασσό.

Κατά κύριο λόγο πρόκειται για σπίτια αξίας από 100.000 έως 250.000 ευρώ, τα οποία προσφέρονται και με έκπτωση 30-50 χιλιάδες αν η συμφωνία κλείσει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται ανήκουν σε κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν καταστραφεί από την επένδυση τους αφού αγόρασαν γη σε υψηλές τιμές και τώρα τα δίνουν όσο όσο.

Η κρίσιμη όμως έχει χτυπήσει και τους διάσημους ιδιοκτήτες σαλέ στον Παρνασσό που με απόλυτη διακριτικότητα έχουν αναθέσει σε κτηματομεσίτες την πώληση των ακινήτων τους.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι και η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Τραϊανός Δέλλας που προωθούν την πώληση δύο μεζονετών, που μάλιστα ανακαινίστηκαν πρόσφατα. Πρόκειται για ξύλινες κατασκευές στην Αράχοβα οι οποίες φέρεται να πωλούνται προς 150.000 ευρώ η μία.

Αλλά και ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε αγοράσει τρία ακίνητα στον Παρνασσό, τα οποία φέρεται να έχει ήδη πουλήσει.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments