ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 05 Ιανουαρίου 2013
  • Views151

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=D3HFJKOvgEw[/tube]

Ο Δήμος Καβάλας προτίθεται να εκμισθώσει το πρώην ακίνητο του ΕΟΤ «Διόνυσος» στην περιοχή του Αγίου Σίλα, που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, με εξαιρετική θεά και μεγάλη εμπορική αξία.

Στο πλαίσιο αυτό θα δεχθεί προτάσεις – για τη χρήση και την αξιοποίηση του παραπάνω ακινήτου – από τοπικούς φορείς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς συλλόγους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.

Η κατάθεση των προτάσεων θα πρέπει να γίνει εγγράφως και ν’ αποσταλούν είτε στη γραμματεία του δημάρχου Καβάλας είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dkavalas.gr μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Όπως είχε ήδη δηλώσει στο ΧanthiPress.gr ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, υπεγράφη την Παραμονή Πρωτοχρονιάς η απόφασή του για τον ορισμό του Δημήτρη Μπένη ως Αντιδημάρχου με τα ίδια καθήκοντα που έχει και σήμερα. Όπως αναμενόταν, επίσης, η απόφαση καθορίζει ότι θα είναι έμμισθος Αντιδήμαρχος ενώ η θητεία του λήγει με το τέλος της Δημαρχιακής θητείας, στις 14-8-2014 .

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση διατηρεί τα ίδια καθήκοντα που έχει και σήμερα ως αναπληρωτής Δημάρχου και ως υπεύθυνος για τις Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου και τα ΚΕΠ. Με την αναμενόμενη αυτή τοποθέτηση, ο Δ. Μπένης συνεχίζει και ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη κατανέμεται το ποσό των 20 εκατομμύρια ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων στους δήμους της Ροδόπης κατανέμονται συνολικά 340.401,40 ευρώ, ενώ για τη μεταφορά των μαθητών, το ποσό των 490.401 ευρώ.

Την καταβολή 290.000 ευρώ στους Δήμους της Ξάνθης προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών τους μονάδων υπέγραψε ο Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Με την ίδια απόφασή του ο Υπουργός κατανέμει άλλες 170.000 ευρώ στα Σχολεία της Ξάνθης για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης.

Συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ πήραν οι Δήμο της χώρας με την απόφαση αυτή, ενώ περίπου 5 εκατομμύρια κατανέμονται στους Δήμους που βρίσκονται στις Ζώνες Α΄και Β΄για τη θέρμανση, προκειμένου να ενισχυθούν επιιπλέον για τις ανάγκες προομήθειας πετρελαίου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments